TiinaArlin Heikomman puolella

Työttömän ihmisoikeudet

 

Liisa Hyssälä arvosteli joku aika sitten tilapäiseksi tarkoitettujen tukimuotojen muuttumista pysyviksi ja nosti esimerkiksi asumistuen.   Totta, maailma on muuttunut, ennen tuet olivat tilapäisiä ja työpaikat palkallisia ja pysyviä. Toisin on nyt, työt ovat tilapäisiä ja palkkaa ei työstä edes aina saa, joten tukia tarvitaan pidempäänkin.

Asumistuki kuviossa on jotain outoa:

Sijoittaja ostaa velaksi asunnon, jonka laittaa vuokralle. Asunnon vuokraa pienituloinen, joka tarvitsee asumistukea ja toimeentulotukea ja hän saa ne tuet. Sijoittajan asuntovelka siis rahoitetaan Kelan ja sosiaalitoimiston tuilla.

Työssä käyvä ihminen on ostanut itselleen aikoinaan pienen kodin velaksi ja jääkin työttömäksi. Asuntolainaa ei (korkoja lukuun ottamatta) huomioida Kelassa eikä sosiaalitoimistossa menona. Omassa kodissa asumista ei siis tueta vaikka laina ja vastike ovat yhteensäkin pienempi meno kuin vastaavan asunnon vuokra olisi.

Miksi Suomessa pitää asua rikkaan sijoittajan tai jonkun muun tahon vuokra-asunnossa tukia saadakseen?!

Miksi tavallisen työttömäksi jäävän duunarin pitää myydä velkainen kotinsa, joka ei ole sijoitus ja muuttaa? Muuttaa minne?! Pääkaupunkiseudulla ei ole edes tarpeeksi vuokra-asuntoja tarjolla! Asuntopula on huutava. Muutto muualle ei ole edes ratkaisu kaikille, jotkut pitävät huolta esimerkiksi omista iäkkäistä lähellä asuvista vanhemmistaan.  

Uusi Kelan johtaja Elli Aaltonen puhuu vastikkeellisesta sosiaaliturvasta. Olemassa olosta ja omasta syystä työttömäksi jäämisestä ei hänen mielestään pitäisi tukia maksaa. Ihminen pitäisi siis jättää heitteille?! Jos asiaa ajattelee noin, niin lapsilisät pitää lopettaa myös, eihän se lapsikaan mitään tuottavaa tee?! Se ettei työnhakua katsota aktiivisuudeksi vaan aktiivisuuden mittarina pidetään vain työntekoa (missä?!), palkattomana orjana oloa (missä?!) tai jollekin huuhaa-kurssille osallistumista on täysin absurdia!! Suomessa on pula palkkatyöpaikoista!  

Jos samasta työstä maksetaan joillekin palkkaa ja joillekin ei, niin kyllä mielestäni kyseessä on palkattomien duunareiden osalta orjatyö. Ja miksi kohta kellekään maksettais palkkaa jos kerran ilmaiseksikin saa Suomessa työn teettää!

Hallitus leikkaa köyhimmiltä, sairaimmilta ja heikoimmilta ja sit Sipilä haluaa perustaa työryhmän miettimään eriarvoistumisen pysäyttämistä!!! Järki hoi!!!! Lakatkaa viemästä pienituloisimmilta ja nostakaa pienimmät tulot inhimilliselle tasolle, ei tarvita työryhmää tuon tajuamiseen!

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset