TiinaArlin Heikomman puolella

Mikään ei ole niin varmaa kuin epävarma

 

Kuinka moni työssäkäyvä luulee vielä että se oma työpaikka on se ikuinen ja pysyvä ja ettei työttömien asiat koske heitä?

Ylkkäri pylkkäri, voit kohta huomata olevas kortistossa ja joku työtön tekee työsi vaikka palkatta pakotettuna karenssin uhalla!

Kukaan ei ole korvaamaton. Työttömien asia on kaikkien asia!

Ja jos vieläkin luulet olevasi korvaamaton, laita sormesi vesilasiin. Kun otat sormesi pois ja veteen jää kuoppa, silloin todellakin olet korvaamaton. Ja melkoinen harvinaisuus...

Vuosi 2017 tuo taas heikennyksiä niin työttömien kuin työntekijöidenkin elämään.

Yli 12 kuukautta työttömänä työnhakijana olleen kanssa on mahdollista tehdä alle vuoden määräaikainen työsopimus ilman perusteltua syytä. Tähän asti laki on vaatinut määräaikaisuudelle perusteen esim äitiyslomasijaisuus tms.  Koeaika pitenee pääsääntöisesti kuuteen kuukauteen. Takaisinottovelvollisuus lyhenee lähtökohtaisesti neljään kuukauteen.

Määräaikainen työsopimus ilman perusteltua syytä kuulostaa erikoiselta ja varsinkin kun se koskee vain yli 12kk työttömänä olleita. Miksi ihmiset asetetaan eriarvoiseen asemaan työttömyyden keston perusteella? Mitä työtä ja miksi halutaan teettää määräaikaisesti ilman perusteltua syytä?

Käykö nyt niin, että vakituiset duunarit lentää pihalle ja 4kk kuluttua tilalle aletaan ottaa pienempi palkkaisia määräaikaisia yli 12kk työttömänä olleita ja heidätkin pistetään ulos 6kk koe-aikana ja näin ei tarvitse pohtia lomia tms. 

En jaksa uskoa, että tuolla määräaikaisuuden perusteen poistolla halutaan vain "positiivisesti syrjiä" yli 12kk työttömänä olleita. Ja syrjintä ei ole hyväksyttävää oli se sit positiivista tai negatiivista.

Useimmissa nykyhallituksen päätöksissä ei ole ollut juuri päätä eikä häntää, joten mikä ketunhäntä näihin päätöksiin on ujutettu.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Suurin ylläri ainakin minulle on se, että sakki kuin sakki ajaa vain oman rymänsä etua. Onneksi on yksi puolue, joka edistää tasapuolisesti koko maan tärkeitä asioita.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset