TiinaArlin Ääni työttömälle

Uusi vuosi ja uudet vaalit

 

”Olla oma itsesi maailmassa, joka yrittää jatkuvasti tehdä sinusta jotakin muuta, on suurin mahdollinen saavutus.” 

En aio juhlia vuoden vaihtumista.
En ole keksinyt yhtään hyvää syytä. Vuonna 2017 pienet tulot tippuvat vielä pienemmiksi, työttömien juoksutus ja kyykytys lisääntyy, useampi ihminen joutuu Kelan asiakkaaksi ja leipäjonoihin ja heikompien asema heikkenee entisestään.

Iloitsen toki siitä, että olen ehdolla kuntavaaleissa 2017! Ja toivon äänestäjien löytävän myös uusia kasvoja ja uusia ääniä, vaikka Ääni työttömälle!

”Menestys ei rakennu menestyksen päälle. Sen rakentuminen vaatii epäonnistumista ja turhautumista. Joskus se vaatii katastrofin.” 

Vuonna 2015 valittu eduskunta ja oikeistohallitus on tehnyt kovaa politiikkaa ja heikommat ovat kärsineet mutta varakkaat vain porskuttaa riemumielin eteenpäin.

Olisi aika kuntavaaleissa sen köyhemmän ja sorretun kansan osan näyttää, että nyt riittää. Näihin "talkoisiin" eivät ole kaikki osallistuneet tasapuolisesti.

Aloitetaan suunnan muutos kuntatasolla 2017  ja jatketaan sitä 2019 vaaleissa!

”Viisastumme useammin epäonnistumisista kuin menestyksestä. Kun ymmärrämme, mitä emme halua tehdä, opimme, mitä haluamme tehdä.” 

Leuka rintaan ja kohti uusia pettymyksiä?! Ei, ei ja vielä kerran ei.

Toimintaa paremman ja reilumman Suomen puolesta! 

Onnellista Uutta Vuotta 2017!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän Creap kuva
Vesa Nikkanen

Hei Tiina. Voitko kertoa konkreettisesti millä tavalla muuttaisitte Suomea, jos olisitte vallassa?

Käyttäjän TiinaArlin kuva
Tiina Arlin

Vesa, No ihan ekana tulee mieleen kielto työn teettämiselle palkatta. Orjatöiden kuuluu olla osa historiaa ei nykypäivää sivistys-ja hyvinvointivaltiossa.

Työn teettäminen palkatta erinäisin kaunistelluin nimikkein tulee lopettaa, duunari on palkkansa ansainnut.

Käyttäjän Creap kuva
Vesa Nikkanen

Tarkoittanet vastikkeellista työttömyysturvaa. Lähtökohtaisesti olen samaa mieltä, mutta työllisyystilanne Suomessa on heikko. Valtaosa Suomen yrityksistä on PK yrityksiä rajallisin resurssein. Yrityksiä ei voida pakottaa maksamaan palkkaa yli resurssiensa. Huonostihan siinä käy. Vai oletko eri mieltä?

Vastikkeellisessa työttömyysturvassa on kiistatta puutteensa, eikä sitä mielestäni kannata soveltaa yksioikoisesti kaikkiin työttömiin. Mutta sen kautta edes osalla työttömistä on teoriassa mahdollisuus päästä työpaikan syrjään kiinni. Lisäksi osa ihmisistä tekee "mielellään" tällaista ns. orjatyötä, jos vaihtoehtona on pysyvä työttömyys ja siitä seuraava passivoituminen.

Käyttäjän TiinaArlin kuva
Tiina Arlin Vastaus kommenttiin #17

Ne jotka, haluavat vapaaehtoisesti tehdä työtä palkatta niin siitä vaan mutta ketään ei saa pakottaa karenssin uhalla palkattomaan pakkotyötön.

Miksi oletetaan ettei työtön voi olla aktiivinen ilman ulkopuolisen tahon pakotusta johonkin "leikkaa, liimaa ja askartele"-kursseille saati tuottavaan työhön, josta joku saa palkan mutta työtön vain sosiaaliturvan.

Vapaaehtoistyö ei ole vapaaehtoistyötä jos sinne pakotetaan viimeisenkin sentin menetyksen uhalla.

Työstä maksetaan palkka, työttömäksi jäädessä tulee sosiaaliturva.

Perustuslaki:

6 §
Yhdenvertaisuus

Ihmiset ovat yhdenvertaisia lain edessä.

Ketään ei saa ilman hyväksyttävää perustetta asettaa eri asemaan sukupuolen, iän, alkuperän, kielen, uskonnon, vakaumuksen, mielipiteen, terveydentilan, vammaisuuden tai muun henkilöön liittyvän syyn perusteella.

18 §
Oikeus työhön ja elinkeinovapaus

Jokaisella on oikeus lain mukaan hankkia toimeentulonsa valitsemallaan työllä, ammatilla tai elinkeinolla. Julkisen vallan on huolehdittava työvoiman suojelusta.

Julkisen vallan on edistettävä työllisyyttä ja pyrittävä turvaamaan jokaiselle oikeus työhön. Oikeudesta työllistävään koulutukseen säädetään lailla.

Ketään ei saa ilman lakiin perustuvaa syytä erottaa työstä.

19 §
Oikeus sosiaaliturvaan

Jokaisella, joka ei kykene hankkimaan ihmisarvoisen elämän edellyttämää turvaa, on oikeus välttämättömään toimeentuloon ja huolenpitoon.

Lailla taataan jokaiselle oikeus perustoimeentulon turvaan työttömyyden, sairauden, työkyvyttömyyden ja vanhuuden aikana sekä lapsen syntymän ja huoltajan menetyksen perusteella.

Käyttäjän TiinaArlin kuva
Tiina Arlin

Presidentti sanoi tänään hyvin : "Satavuotiaan Suomen yksi tärkeä sanoma voisi olla: Sinä voit hyvin kun kukaan ei voi pahoin. Siis auta, minkä voit. Toinen sanoma voisi olla: Tunne kohtuudella vastuusi, edes omasta itsestäsi. Siis tee, minkä kykenet."

Toimituksen poiminnat