TiinaArlin Heikomman puolella

Työtä ja vaalityötä

 

Kovasti on taas viime päivinä puhuttu työttömien työllistämisestä palkatta. Oulun demarit laukaisi vilkkaan keskustelun aiheesta tarjoamalla palkatonta harjoittelua vaalityön merkeissä. Siitä syntyi poru, johon varsinkin perussuomalaiset tarttuivat innolla. Tuskin kukaan enää kuitenkaan pitää perussuomalaisia työväenpuolueena saati työttömien asioiden hoitajina.

Jos samasta työstä maksetaan joillekin palkkaa ja joillekin ei, niin kyllä mielestäni kyseessä on palkattomien duunareiden osalta orjatyö.

Ja miksi kohta kellekään maksettais palkkaa jos kerran ilmaiseksikin saa Suomessa työn teettää!  Kuinka moni on vapaaehtoisesti valmis luopumaan palkastaan?

Orjatyö ei syrjäytymistä poista. Rahattomuus syrjäyttää.

Meillä täällä Vantaalla demarien vaalityötä tekevät puolueen aktiivit, ehdokkaat ja heidän tukijoukkonsa.

Ajatus, että työkkäri pakottaisi jonkun työttömän, ei demarin, karenssin uhalla tekemään vaalityötä kuulostaa aika hurjalta.

En tiedä onko tuo joku yleisempikin tapa Oulussa teettää vaalityötä työttömillä palkatta, koska kuulemani ja lukemani mukaan Juha Sipilä ja keskusta teetti vaalityötä työttömillä te-toimiston avustuksella!! Kyseessä oli Myynnin ja markkinoinnin tekijä koulutus.

Olen itsekin aikoinani ollut te-toimiston "kurssilla", joka osottautuikin Hjalliksen hallilla ilmaistyön tekemiseksi. Meitä oli kurssilla useita, jotka olimme hyvässä uskossa mukaan lähteneitä ja hämmästys oli suuri kun mitään koulutusta ei ollutkaan vaan painelimme hallille kuka nakkimyyjäksi, kuka parkkivalvontaan ja kuka lipuntarkastajaksi Tapani Kansan konserttiin palkatta. Saimme onneksi aikaan sen että ko kurssi lopetettiin! Ammattitaitoisia ihmisiä käytettiin surutta palkattomana työvoimana vain hetken tuossa paikassa ja tuolla "kurssilla".   

"Työikäisistä työttömänä on lähes 10 prosenttia TEM:n tilastojen mukaan avoimia työpaikkoja on yhtä työtöntä kohden noin 0,1. Ongelmamme eivät siis kumpua työvoiman tarjonnan vaan työvoiman kysynnän puutteesta. Hallituksen ajattelussa tästä epäsuhdasta kuitenkin syytetään työttömiä. Pääministeri Sipilä, lopettakaa viimein tämä työttömien kyykyttäminen!

Sosialidemokraattinen puolue ei missään tapauksessa tule hyväksymään uusia leikkauksia työttömien ihmisten muutenkin jo niukkaan toimeentuloon."(Antti Rinne, MTV 30.8.2016)

Miten innostaisimme työttömätkin äänestämään?! Ääni työttömälle!!

https://demokraatti.fi/tyoton-ja-kouluttamaton-nukkuminen-maistuu-vaaleissa/

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Vaalityö se nyt on erittäin huonoa työtä harjoitteluksi. Se ei mitenkään vastaa normaalia työtä.

Mitäköhän siinä harjoitellaan?

Olen ollut useissa vaaleissa vaalityössä.

Älkää missään tapauksessa menkö harjoittelemaan vaalityötä, siitä ei ole mitään hyötyä harjoittelijoille.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Moni työtön tekee ahkerasti vaalityötä jollekin puolueelle. Mutta mikä puolue ajaa työttömien asiaa?

Jyväskylän Talven työttömyys-keskustelussa ikädemari avasi suunsa. Hän kertoi, että viime lamassa SDP oli joukkona työttömien tukena. Silloin ei kukaan demari hänen mukaansa syytellyt eikä leimannut työttömiä, vaan heidät nähtiin yhteiskunnallisen vääryyden syyttöminä uhreina.

Siitä on mittaamattoman pitkä matka tähän päivään. Nyt työttömiä pilkataan, syytetään ja vainotaan, eikä kukaan nouse vastustamaan yhä uusien ihmisoikeuksien viemistä heiltä. Entä mikä ryhmä vaatii kampanjoin, kansalaisaloittein ja mielenosoituksin työttömyysavustukseen indeksikorotusta, ja työttömien parlamenttia kuntiin, maakuntiin ja eduskuntaan?

Puolue kuin puolue käyttää työttömiä hyväkseen häikäilyttä.

Miksi työttömän pitäisi äänestää?

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Kaikki puolueet ajavat työttömien asiota ja ovat vanhusten ja sairaiden kavereita siihen asti kunnes vaalit on ohi.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Kun surullisenkuuluisa SDPn piiripomo Terhi Mustakangas Oulusta niin lämpimästi kannattaa vapaaehtois- ja orjatyötä, ehkäpä hän alkaa palkatta kampanjoida puolestasi, Tiina Arlin. Olisit ansainnut sen. Mitenkähän hyvin HÄN ansaitsee palkkansa?

Toimituksen poiminnat