TiinaArlin Heikomman puolella

En ikinä jätä sinua tyhjän päälle

 

Jos se ei ole rikki älä yritä korjata sitä. Jos se tarvii ruuvimeisseliä älä käytä lekaa. Kun se tarvii lekaa älä käytä ruuvimeisseliä...

Postin jakamiseen tarvitaan posteljooneja, nurmikon leikkuuseen puutarhureita tai innokkaita pihan omistajia ja vanhusten hoitoon tarvitaan sairaanhoitajia.  

Hyvän jutun kirjoittamiseen tarvitaan jonkin sortin ammattilaista...ja silti kaikkia mainittuja hommia tekee kuka sattuu nykyään.

Olen ollut työnteon suhteen koko ikäni sellainen ”jokapaikanhöylä”, varastohommista aloittanut ja kansanedustajan avustajan hommiin ”lopettanut”.  Välistä löytyy sihteeri, assistentti, pankkitoimihlö, rahoitusassistentti, toimistosihteeri, matkaopas, kassa/myyjä, kv.valuuttakaupan back-officetoimihlö, sihteeri-assistentti jne.

Kun tapasin pe 13.8.2010 Reijo Hongiston (ps) Porissa persujen puoluekokouksen aattona en tiennyt mitä tuleman pitää. Olisinpa ollut selvännäkijä.  Olin liittynyt ”sinisilmäisenä” persuihin kevättalvesta 2009 ”kaverin” innoittamana. Luulin että poppoo ajaa pienen ihmisen asiaa. (Erosin 2012 kun silmät avautui kovakouraisesti) Ihminen erehtyy. 

Ja miksi nyt (taas) mietin tätä… Kelan, sossun ja uutisten takia. Tuolla Porissa 2010 elokuussa meille syntyi se ajatus, että jos Hongistosta tulee kansanedustaja, niin minusta tulee hänen avustajansa, tai jos minä pääsen myös ehdolle ja läpi edustajaksi, sen parempi.

Porissa 13.8.2010 oli tosi helteinen ilta. Kuuma kesä.  Ensisilmäyksellä oltiin kuin vanhat tutut ja juttu luisti. Hongisto pyysi pöytäänsä istumaan yhteisen hotellimme terassilla, jossa iso joukko persuja kokoontui. Istuimme kahden ja kuulin hänen elämästään; oli poliisikoiria jne ja minä kerroin että on sydänvikaiset vanhemmat ja varsinkin äitini pahasta tilanteesta sydänkohtausten suhteen eli jouduin usein viemään äitiä sairaalaan, mitä sitä nyt kaksi puheliasta ihmistä ehtiikään kertoa. Välillä käytiin pizzalla yksi puoluekaveri mukana, joka eksyi sit jonnekin matkalla. Ja yö meni…

(Samaiseen reissun muuten liittyy se R. Vistbackan alastonjuoksu hotellissa. Samalla käytävällä meillä kaikilla oli huone… Ja tuolla reissulla minut R.V:lle esitteli… No siitä joskus sit lisää…)

Yhteydenpito jatkui... Vaalit ja jytky tuli ja jätin työni rahoitusyhtiössä koska pyydettiin avustajaksi eduskuntaan ja lähdin Hongiston ”matkaan”. Urani piti lähteä lentoon….

"EN IKINÄ JÄTÄ SINUA TYHJÄN PÄÄLLE". Hongiston sanat minulle eduskunnassa työhuoneessa, kun äitini tila oli epävarma ja olin viettänyt Peijaksen sairaalassa aikaa, josta toki oli sovittu jo ennalta.  Ja meidän suhteemme tila oli… Ilmeisesti tullut perheen tietoon…                    

IKINÄ on sit suhteellinen käsite. Niin kuin se rakkauskin josta oli puhetta…

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Ajatus on varmaankin hyvä .On vain pieniä mutkia matkassa. Vasemmistoa on vain kaksi puoluetta ,porvareilla kuusi puoluetta.

Harvemmin nuo 6 puoluetta ajaa heikompiosaisten asioita ja tulee vasemmiston mukaan ,jotta enemmistönä jotain menisi läpi.

Kaupankäyntiä se oli SDP Kataisen hallituksessakin kok,rkp,vihr,krst. vaatiessa ALV korotusta 25% pienituloisempien perusturvan nostosta.
Jota nostettiin ensimmäisen kerran -94 leikkausten jälkeen .

Nythän sitä leikataan taas .

Käyttäjän TiinaArlin kuva
Tiina Arlin

...ja tämä tarina on tosi...ja jatkoa seuraa....

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Sinulle ei varmaankaan kerrottu Raimon hissinkäytöstä tuon viuhahtelun aikana.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Kuten se mitä kirjoitin .Kävi myös persuille samoin . Lupauksia ei voinut täyttää koska kepu ja kok oli erimieltä.

Käyttäjän MaaritKorhonen kuva
Maarit Korhonen

Tässä nyt oli kyse vähän muusta kuin persujen lupauksista, kyse on henkilökohtaisesta lupauksesta ihmiseltä ihmiselle...

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Tiedän .Yksi puolueen jäsen ei voi luvata mitään .
Ellei lupaukset kuulu puolueen ohjelmaan seuraavalla vaalikaudella.

Puolueidenkin lupausten täyttyminen riippuu siitä mitkä muut puolueet on hallitusneuvotteluissa ja mitä niissä on sovittu hallitusohjelmaan.

Käyttäjän TiinaArlin kuva
Tiina Arlin

Marja-Liisa nyt on tässä aiheena kahden ihmisen väliset lupaukset ja asiat. Ei ole puolueista kyse.

Käyttäjän TiinaArlin kuva
Tiina Arlin

Juurikin noin Maarit. Ymmärsit jutun idean. Ja minullahan piti olla töitä neljäksi vuodeksi.

”Olen valmis jeesaamaan Sinua seuraavaan eduskuntaan ja uskon, että tämä avustajan pesti ei ainakaan heikennä mahdollisuuksiasi seuraavissa vaaleissa - mikäli onnistumme hoitamaan tämän kunnolla. Ja mehän onnistumme jos päätämme niin.
Ruohonen-Lerner suositteli työsopimuksen tekemistä vuodeksi kerrallaan. Hän kertoi tekevänsä niin. Tämän hän sanoi kokouksessa yleisesti, eikä siis osoittanut sanojaan kenellekkään erityisesti. Sopiiko Sinulle, että teemme sopimuksen mahdollisimman pian eli tulevana tiistaina? Teemme sopimuksen vuodeksi kerrallaan, mutta pointti on se että Sinä teet sitä työtä niin kauan kun minä keikun eduskunnassa, eli seuraavat 4 vuotta. Vuoden sopimuksella haluan kunnioittaa ryhmämme puheenjohtajan mielipidettä - vaikka se ei minua suoranaisesti sidokkaan. Eli homma on Sinun, kunhan emme ryssi tätä. Miltä kuulostaa? Reijo ”

Oikeudenkäynnin lopputulos:

"Vastaajalla ei ole ollut asiallista ja painavaa syytä päättää Arlinin työsuhdetta.

Arlinin ja Hongiston välisestä viestittelystä käräjäoikeus on saanut sen käsityksen, että heidän välillään on ollut läheisempi suhde kuin pelkkä työtoveruus. Kuinka pitkälle suhde on edennyt jää arvoitukseksi, eikä sillä ole tämän jutun ratkaisun kannalta merkitystä.

Se, että Hongiston ja Arlinin henkilökohtainen suhde on viilentynyt ja muuttunut Hongiston mielestä kiusalliseksi ei ole myöskään hyväksyttävä peruste Arlinin työsuhteen päättämiselle.

Käräjäoikeus katsoo, että ei ole ollut olemassa perusteltua syytä tehdä Arlinin kanssa määräaikaisia työsopimuksia, joiden yhteenlaskettu kesto alittaa kansanedustajan toimikauden.

Arlin on irtisanottu, vaikka hänen määräaikainen työsopimuksensa olisi päättynyt kaksi päivää myöhemmin, mitä käräjäoikeus pitää loukkaavana menettelynä.

Arlin ei itse ole antanut aihetta työsopimuksen päättämiseen.

Määräaikaisen työsopimuksen solmimisen perusteet ja sen irtisanomisen perusteet ovat kuitenkin olleet sen verran oikeudellisesti epäselviä asioita, että oikeudenkäynnille on ollut perusteltu aihe."

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Käräjäoikeus ei olevoinu ottaa näyttöjen puutteessa kantaa siihen onko suhde edennyt pintaasyvemmälle.

Käyttäjän TiinaArlin kuva
Tiina Arlin

Niin Aimo, luit varmaan kommenttini jossa oli suora lainaus tuomiosta.

Minulla ei ole ikinä ollut tapana pyytää kolmatta henkilöä sängyn tms viereen, jossa olen jonkun kanssa "sillai".

En myöskään toimi niin kuin jotkut julkkikset, että kuvaavat sänkypuuhiaan.
Lähinnä kai olisi outoa jos "hommista" olisi jotain näyttöä :O

Mutta kuten tuomarikin tuomiossa totesi: "Arlinin ja Hongiston välisestä viestittelystä käräjäoikeus on saanut sen käsityksen, että heidän välillään on ollut läheisempi suhde kuin pelkkä työtoveruus. Kuinka pitkälle suhde on edennyt jää arvoitukseksi, eikä sillä ole tämän jutun ratkaisun kannalta merkitystä.
Se, että Hongiston ja Arlinin henkilökohtainen suhde on viilentynyt ja muuttunut Hongiston mielestä kiusalliseksi ei ole myöskään hyväksyttävä peruste Arlinin työsuhteen päättämiselle."

Minulle, Hongistolle ja muutamalle kaverilleni(joille suhteesta kerroin heti alusta alkaen) asia ei jäänyt arvoitukseksi.

Minulle jäi kyllä se arvoitukseksi miksi ko mies tällaisen tempun teki.

Toimituksen poiminnat