TiinaArlin Heikomman puolella

Olen pussannut väärää pupua, tipua, sammakkoa - olen työtön

 

Työttömien syynäystä ja kyykytystä lisätään. Työttömillähän menee muuten liian lujaa ja kivasti?!

Virkamiesvalmistelussa on kaavailtu, että työnhakijalla olisi velvollisuus hakea esimerkiksi 15:tä työpaikkaa kolmen kuukauden aikana. http://yle.fi/uutiset/3-9565375

Työtönhän ei tietenkään muuten hae töitä ellei käsketä ja pakoteta?!

Miten työtön todistaa, että on hakenut sen 15 työpaikkaa 3 kk aikana. Suosittelen seuraavaa, hae paikkaa s-postilla ja laita kopio kenttään viestin saajiksi ainakin myös seuraavat tahot : kirjaamo(at)tem.fi, jari.lindstrom(at)eduskunta.fi, mika.lintila(at)eduskunta.fi,  juha.sipila(at)eduskunta.fi, kirjaamo.uusimaa(at)te-toimisto.fi ja tietysti myös oman alueesi te-toimiston kirjaamo ja joku luotettava tuttavasi.  Mitä muita tahoja tuleekaan mieleen kun oikein pohtii…

N 500,- /kk nettotuloilla on kiva olla vaan kotona ja maata sohvalla, ai mut ulosotto vei jo sen sohvankin…

No mutta kivaahan se työttömän elämä on kuitenkin kun ”ei tarvitse mennä töihin ja rahaa tulee ovista ja ikkunoista” …. Näkis vaan!!

Työtön menettäisi myös yhden päivän tuet kuukaudessa, jos hän ei ole edellisten kolmen kuukauden aikana ollut töissä 18 tunnin ajan tai osallistunut vähintään viiden päivän aikana työvoimapoliittiseen palveluun.

Työvoimapoliittinen palvelu?!?! Suomennos tuosta on kylläkin palkaton työ, ei että työtön saisi palvelua, vaan työtön menee palvelemaan johonkin palkatta. Hiukkasen eroa!!!  

Työvoimapoliittinen palvelu tarkoittaa yleensä kursseja tms joissa työttömät viime päivien tietojen mukaan pussailevat pehmopupuja ja toisiaan ja hierovat takapuoliaan vastakkain. http://www.iltalehti.fi/tyoelama/201704112200097548_tb.shtml

Joku koulutettu, joka on nuokin järjestänyt, osaa varmasti kertoa pätevästi mihin työhön moiset puuhat antavat valmiuden. 

Lämpimästi ja kokemuksesta suosittelen työllistyviä työttömiä olemaan käyttämättä yllämainittuja opittuja taitoja tulevilla työpaikoillaan ainakin esimiehensä kanssa. 

Ja missä näitä 18t/3kk työpaikkoja on tarjolla?! Ja Miten selvitä paperirumbasta Kelan ja sossun tukien kanssa jos/kun tuollaisen paikan jostain edes löytäis?! Olemattomilla vakituisilla tuloillakin hakemusrumba on pitkä ja vaikea.

Kun päättäjät ja virkamiehet saavat näitä kuningas ajatuksia olisi kiva nähdä heidän päänsä sisään ja katsoa mitä siellä liikkuu……

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

15Suosittele

15 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (20 kommenttia)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Kieltämätttä kuulostaa hiukan oudolta sanktio, jonka mukaan työttömyystuet menetetään, jos ei ole käynyt työssä? Aiemminhan ne käsittääkseni menetti, jos oli käynyt työssä. Ilmaisessa tai palkallisessa sellaisessa. Ilmeisesti ne siis uuden lain voimaan tulon jälkeenmenetää molemmissa tapauksissa.

Kannatan toimenpiteitä, jota vähentävät sosiaaliturvan varassa elämistä ja toimepiteitä, jotka ehkäisevät väärinkäytöksiä, mutta nuo nyt esille tuodut ehdotukset ovat järjenvastaisia. Mistähän hihasta tuo 15 työhakemusta kolmessa viikossa on vedetty? Entäpä, jos kolmen viikon tarkastelujaksolla on hakenut vain 14 työpaikkaa ja sitten tarkastelujaksoa seuraavana päivänä kymmentä paikkaa?

Käyttäjän JoonasHelander kuva
Joonas Helander

Odotan vain tämän loppumista siihen kun työnantajat huomaavat sähköpostiensa täyttyvän näistä täytehakemuksista.

Tosin saman aikaisesti kaikki rehrytointi alan nettisivut sisältävät ohjeita, että hae harveen. Tee hakemus huolella. Tämä antaa tietty täysin päinvastaisen signaalin :)

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Tämä on maan hallitukselta suora kehoitus spämmätä työnantajia tarpeettomilla hakemuksilla.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Jos tarvitsee työpaikan, niin mikään hakemus ei voi olla tarpeeton.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Jos haluaa työpaikan, niin jokainen tekee kaikki ne hakemukset, jotka suinkin pystyy ja mieltää potentiaalisiksi ilman, että hänen niskalleen asetetaan giljotiinin terää. Tuollainen giljotiinin terä ennemminkin hidastaa työllistymistä, kun fokuksena ei voikaan olla työpaikan saaminen, vaan prioriteettina on pakko olla sen varmistaminen, ettei tipu korvauksista pois. Toissijaisena prioriteettina sitten todellisten työpaikkahakemusten tekeminen.

Tuollainen määräys aiheuttaa todellakin vain sen, että ensin varmistetaan tukien jatkuminen määräysten noudattamisen kautta, toisin sanoen jätetään viisitoista hakemusta mihin tahansa vasemmalla kädellä, ja vasta sen jälkeen aletaan todellista työpaikan saannin yrittämistä.

En näe moisista määräyksistä mitään hyötyä kenenkään tai minkään tahon kannalta.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

On tarpeettomia hakemuksia. Jos lähettelee hakemuksia paikkoihin, jota työtä ei todellisuudessa halua tehdä, hakemus on tarpeeton. Silloin työnantaja joutuu käyttämään resurssejaan turhien hakemusten läpikäyntiin. Siinä häiritään työnantajia.

Käyttäjän jsalmi kuva
Juha Salmi Vastaus kommenttiin #7

"Jos lähettelee hakemuksia paikkoihin, jota työtä ei todellisuudessa halua tehdä, hakemus on tarpeeton."

Olen tänään viimeksi saanut avoimen työhakemuksen, jonka laitoin talteen tulevaisuutta varten. Siinä vaiheessa kun valitaan työntekijää on hänen kannalta hyvä että löytyy työhistoriaa vaikka ei se ihan omalta alalta olisikaan.
Sillä ne joilla löytyy työhistoriaa menevät yleisesti ottaen niiden edelle joilla sitä historiaa ei löydy, poikkeuksena tietenkin nuoret juuri opintonsa suorittaneet hakijat.

Käyttäjän vesakauppinen kuva
Vesa Kauppinen

Jos ja kun töitä joihin ihmiset ovat sopivia ja päteviä ei ole saatavilla lopputulos lienee se että useimmat käyvät "pajalla" tai halailu kurssilla täyttämässä tuon 18 tunnin velvollisuuden joka heille nyt on ajateltu.

Hakemusten määrä vaatimus on naurettava.. toisaalta kuullostaa hienolta kun duunari hakee joka kuukausi vaikkapa tuomariksi, ylilääkäriksi, tutkijaksi jne...mutta oliko haku realistinen ja tulkitseeko joku olitko tosissaan?

Niin ja voihan sillä halailu kurssilla vaikka syntyä kiihkeä romanssi...

Käyttäjän JoniJurmu kuva
Joni Jurmu

Tukileikkuri. Mitään muuta hallitus ei tavoittele. Karenssit soimaan niin että balalaikka rytkyy. Se on sitä hallituksen työllisyyspolitiikkaa. "Säästöä" jo ennestään köyhimpien kustannuksella.

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

Eihän 15 työpaikan hakeminen kolmessa kuukaudessa ole paha idea työttömälle. Olettaisin, että työttömälle työnhaku olisi yksi parhaista keinoista parantaa omaa asemaansa. Jos onnistuu saamaan työtä, silloin tulee yleensä paremmin toimeen.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Helmikuussa näyttäisi työttömien määrä olleen 242 000, ainakin tilastokeskuksen mukaan.

http://www.tilastokeskus.fi/til/tyti/2017/02/tyti_...

Kun jokainen näistä työttömistä hakee kolmessa kuukaudessa 15:a työpaikkaa, saavat yritykset samassa ajassa 3 630 000 työhakemusta. Ihmettelen että mistä yritykset saavat resurssit käsitellä nämä hakemukset? Jos näitä hakemuksia lähetetään vain niihin työpaikkoihin, joissa on avoimia työpaikkoja, nämä yritykset hukkuvat näihin työhakemuksiin.

En tiedä onko tämä juttu nyt ihan loppuun asti ajateltu, mutta hassulta näyttää.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Markku Laitinen

Hakemusta ei voi lähettää ellei ole avointa työpaikkaa ! Lisäksi avoimeen työpaikkaan on aina erityiset vaatimukset jotka työnhakijan tulee täyttää.

Täällä on pistetty leikiksi ja esitetään työnhakuvelvoitetta vaihtoehdoksi protestoida lähettämällä työhakemuksia sellaisiin avoimiin työpaikkohin jolla hakijalla ei ole mitään edellytyksiä. Blogisti on tästä loistava esimerkki. Hänen asenteellaan tuskin koskaan saa mitään työpaikkaa.

Lisäksi kommenteissa jätetään huomiomatta, että vapaita työpaikkoja hakevat myös kymmenet tuhannet henkilöt jotka ovat työssä joko sijaisina, määräaikaisina tai vakituisessa työsuhteessa.

Työpaikkoja vapautuu vuodessa yli 100 000-150 000 työkierron, uusien työpaikkojen, eläkkeelle ja sairauseläkkeelle siirtyvien tilalle.

Käyttäjän TiinaArlin kuva
Tiina Arlin

"Hakemusta ei voi lähettää ellei ole avointa työpaikkaa !"
No tuota kyllä on kehotettu ja opastettu lähettämään myös ns avoimia hakemuksia eli vaikka avointa työpaikkaa ei ole niin voihan olla ns piilotyöpaikkoja.

Ilkka Varsio luulee tuntevansa minut. En tunne ko henkilöä joten.....

Työttömät ei halua leikkiä, työttömät haluaa palkkatöitä.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio Vastaus kommenttiin #14

Tiina Arlin

En todellakaan tunne sinua, mutta tein johtopäätöksen tekstisi sisällöstä: Kirjoitat:

"Suosittelen seuraavaa, hae paikkaa s-postilla ja laita kopio kenttään viestin saajiksi ainakin myös seuraavat tahot : kirjaamo(at)tem.fi, jari.lindstrom(at)eduskunta.fi, mika.lintila(at)eduskunta.fi, juha.sipila(at)eduskunta.fi, kirjaamo.uusimaa(at)te-toimisto.fi ja tietysti myös oman alueesi te-toimiston kirjaamo ja joku luotettava tuttavasi. Mitä muita tahoja tuleekaan mieleen kun oikein pohtii…"

Minä en kyllä suosittelisi ketään toimimaan esittämälläsi tavalla. Olet tässä yllyttämässä ihmisiä rikokseen. Nettipostihäirintä on ollut rikos vuoden 2014 alusta. Lain mukaan viestintärauhan rikkomiseen syyllistyy henkilö, joka lähettää viestejä tai soittaa aiheuttaen huomattavaa häiriötä tai haittaa. Rikokseen syyllistymisestä voi saada sakkoja tai enintään kuusi kuukautta vankeutta.

Avoimeen työpaikkaan voi tietysti hakea, mutta tahalliset spämmäykset eivät kyllä työtöntä auta. Minusta ne johtavat vain huonoon mielikuvaan vaikeassa asemassa olevista työttömistä.

Peruskoulun käyneellä ei kai voi olla niin paljon mielikuvitusta, että hakee vaikka ulkoministeriöön kaupalliselle osastolle jossa kielivaatimuksena on ranska ja venäjä sekä kauppatieteen maisterin tutkinto ja 7 vuoden työkokemus vientialalta.

Käyttäjän TiinaArlin kuva
Tiina Arlin Vastaus kommenttiin #18

En todellakaan ketään rikokseen kehota.
Jotenkinhan työttömän on kuitenkin todistettava, että vaadittavat hakemukset on lähetetty, joten tuota ideaa mitä minä nyt esitin on esitetty useassa paikassa ratkaisuksi siihen.
Ja mikä on huomattava määrä s-postia, 15 viestiä /3kk aikana? Tuskin rikollista. No kukin toimii niin kuin parhaaksi näkee.

"Peruskoulun käyneellä ei kai voi olla niin paljon mielikuvitusta, että hakee vaikka ulkoministeriöön kaupalliselle osastolle jossa kielivaatimuksena on ranska ja venäjä sekä kauppatieteen maisterin tutkinto ja 7 vuoden työkokemus vientialalta."

Tuollaista mielikuvitusta on kuitenkin esiintynyt ainakin TE-toimistossa, josta ihmisille lähtee "työtarjouksia", joissa vaaditaan hakemaan tehtäviin joihin ei taidot riitä. Yllättävää kielitaidottomana saada kehotus hakea paikkaa jossa tarvitaan mm kiinankielen taitoa...

Ja työtarjous ei siis tarkoita, että hei tässä sinulle työpaikka, vaan hae tätä avointa paikkaa satojen muiden työttömien lisäksi ja ehkä sit et saa karenssia.

Käyttäjän SeijaHuuhtanen kuva
Seija Huuhtanen Vastaus kommenttiin #19

"Peruskoulun käyneellä ei kai voi olla niin paljon mielikuvitusta, että hakee vaikka ulkoministeriöön kaupalliselle osastolle jossa kielivaatimuksena on ranska ja venäjä sekä kauppatieteen maisterin tutkinto ja 7 vuoden työkokemus vientialalta."

Kerronpa tuohon aidon esimerkin elävästä elämästä.

Oli peruskoulun juuri lopettanut nuori. Hän sai kehotuksen hakea paikkaa, jossa työnantaja oli asettanut ehdottomiksi vähimmäisvaatimuksiksi sujuvan englanninkielen taidon ja ammattikorkeakoulututkinnon.

Nuori ei hakenut paikkaa, koska hänellä oli vain juuri suoritettu peruskoulu takanaan ja vain välttävä englannin taito.

Sanktiohan tuosta seurasi. Työvoimaviranomaisen perustelu: Työnantaja määrittelee työnhakijan sopivuuden tehtävään. Paikkaa olisi siis tullut hakea.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

#12
"Hakemusta ei voi lähettää ellei ole avointa työpaikkaa ! Lisäksi avoimeen työpaikkaan on aina erityiset vaatimukset jotka työnhakijan tulee täyttää."

Yritykset joilla on avoimia työpaikkoja tulevat siis hukkumaan näihin työhakemuksiin, eivätkä resurssit riitä niitä käsittelemään. Ja entäpä ne työttömät joilla ei ole vaatimuksia yhdenkään työpaikan saamiseen? Monet työt vaativat nykyään koulutuksen, virallisen tutkinnon ja valtavat määrät erilaisia hygieniapasseja, työsuojelukortteja, ammattiajokortteja, tulityökortteja ja muita vastaavia, eikä kaikilla työnhakijoilla tällaisia ole. Silti heidänkin pitää hakea 15:sta työpaikkaa joka kolmen kuukauden jaksossa. Mutta mistä jos työpaikkaa voi hakea vain vaatimukset täyttävä?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Hakemuksen voi aina lähettää kuka tahansa. Riippumatta siitä täyttääkö valintakriteerejä vai ei. Joten on hyvin todennäköistä, että yritykset hukkuvat täysin turhiin hakemuksiin.

Helpoin tapahan täyttää tuo vaadittu hakemuskiintiö on lähettää multipostauksena sama cv viidelletoista ensimmäiselle Monster - sivun ilmoittajalle. Mission completed!

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Tämä on vain ihan normaalia pohjoismaisen hyvinvointivaltion sosialidemokraattista ja byrokratiakeskeistä valvonta-, ohjaus-, uhkaus- ja sanktiointitoimintaa. Pieni lisäys:
http://sepsaa.puheenvuoro.uusisuomi.fi/131342-vain...

Tai omaperäisten ratkaisujen torppaaminen:
https://www.google.fi/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&sou...

Näinhän poliitikot ja työmarkkinajärjestöt ovat halunneet...?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Konstit on monet sano :)

Onhan tuollainen tyhmää touhua, mutta eipä se vielä ole virallista, eli vastahan tuo on valmistelussa. Eli jospa rauhassa odotetaan tuleeko voimaan vai ei.

Tietysti opposition tehtävä on kauhistella, mutta jos kauhistelataisiin niitä vasta sitten kun ovat tulleet voimaan.

Kyllä se Lauri Ihalainenkin saikin valtavasti hyvää aikaan ministerinä?

Toimituksen poiminnat