TiinaArlin Heikomman puolella

"Mikä ei ole oikeus ja kohtuus, se ei voi olla lakikaan." Vai voiko !?

 

Eduskunta äänestää alkavalla viikolla työttömien kyykytysmallista eli ns aktiivimallista: https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/HallituksenEsitys/Sivut/HE_124+2017.aspx

Tiivistetysti voidaan sanoa että hallitus haluaa leikata työttömän pientä työttömyysturvaa sen takia ettei kukaan ole palkannut työtöntä henkilöä työhön! Työttömyysturvaa leikataan siis syystä johon työtön itse ei voi vaikuttaa.

En tiedä mihin on kadonnut oikeusvaltio Suomi. Mihin on joutunut Suomen Perustuslaki. Mitä arvoa on kansainvälisillä ihmisoikeussopimuksilla. Työttömiä eivät tunnu mitkään lait, asetukset ja sopimukset suojelevan mielivaltaiselta kohtelulta. Työttömien elämän kurjistamiselle ei näy loppua.

Mihin menet Suomi?!

 

Tämä täysin epäoikeudenmukainen malli sai minut tänään lähettämään postia kaikille kansanedustajille ja ministereille:

Arvoisa kansanedustaja / ministeri

Työttömyys ei ole Suomen laissa rikos eikä työtön ole työttömyydestään johtuen rikollinen.
Esitätte kuitenkin lakia, joka rankaisee työttömiä pelkästään siksi, että heille ei ole palkkatyötä tarjolla.

Niin sanottu aktiivimalli on ehdollinen tuomio, jonka ehtoja on n 500.000 työttömän mahdoton täyttää. Lyhytaikaisia palkkatyöpaikkoja ei ilmesty tyhjästä pelkän rangaistuslain perusteella.


Hallitus on vähentänyt te-palvelujen resursseja siten, että myöskään oikein kohdistettuja työvoimapoliittisia toimenpiteitä ei ole tarjolla.


Aktiivimalli on rangaistusautomaatti, joka sysää työttömiä toimeentulotuelle, mistä on tunnetusti lähes mahdotonta ponnistaa työmarkkinoille.

Aktiivimalli on erityisen epäoikeudenmukainen korkean työttömyyden alueille ja ikääntyneille työttömille.

On jo käsitteellisesti absurdia, että työttömän on pakko löytää olematonta palkkatyötä saadakseen työttömyyskorvausta.

Miettikää päätöksienne seurauksia pitkällä aikavälillä!

Joulu Rauhaa kaikelle kansalle!

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Olen aihetta kommentoinut aiemmin eikä minulla ole tuohon lisättävää:
"En tiedä blogistin esiintuomasta tapauksesta, mutta omakohtaisen kokemukseni perusteella työvoimahallinnolla on petrattavaa.

Itse toimin joitakin aikoja sitten juuri kuten TE-toimiston virkahenkilön kanssa oli puhelimessa sovittu (myös siten, että pystyivät netistä asian tarkistamaan). Postista tupsahti kuitenkin vähän ajan päästä kaksi kirjettä, toinen selvityspyyntö (määräaika vastauksen antamiseen 10.12.2017) ja toinen tiedoksi työnhakijalle. Tiedoksi-kirjeessä oli kohta:
"Lausunto

Työ- ja elinkeinotoimiston lausunto 10.11.2017 alkaen toimitetaan myöhemmin. Tiedoksi työnhakijalle: Maksaja harkitsee keskeytetäänkö etuuden maksatus käsittelyn ajaksi. (TTL 11 luku 6)

Perustelut

Automaattilausunto. Tutkitaan työnhakijan suunnitelman toteutumista. Lausunnossa mainittu virkailija on asiakkaan vastuuvirkailija TE-toimistossa."

Lisäksi kirjeessä todettiin, ettei lausuntoon saa hakea erikseen muutosta valittamalla (onnistuu vasta Kelan tai työttömyyskassan kirjallisen päätöksen jälkeen).

Hiukan ihmettelin kirjeen sisältöä toimittuani kuten sovittu, mutta huipennus tulikin Kelan maksaessa seuraavan korvausetuuden viime viikolla. Päätöksessä todetaan muun muassa:
"Hyvä asiakas

Olemme saaneet työvoimapoliittisen lausunnon, jonka vuoksi olemme keskeyttäneet työttömyysetuutesi maksamisen 10.11.2017 alkaen.

Työ- ja elinkeinotoimisto tutkii oikeutesi saada työttömyysetuutta ja antaa siitä työvoimapoliittisen lausunnon Kelalle.

Saat Kelasta uuden päätöksen, jos sinulla ei ole oikeutta työttömyysetuuteen lausunnon perusteella. Muussa tapauksessa työttömyysetuutesi maksamista jatketaan ilman uutta päätöstä."

Eli se mikä toisen viranomaisen mukaan oli harkinnassa (työttömyyskorvauksen maksamisen keskeyttäminen) muuttuikin toisen viranomaisen käsittelyssä tosiasiaksi (työttömyyskorvauksen maksu keskeytettiin).

Asiassa on onnellinen loppu siinä mielessä, että hallintokoneisto huomasi itse virheensä juuri viimeisenä päivänä eikä minun tarvinnut antaa mitään selitystä 10.12.2017. Suuri osa edellisestä työttömyyskorvauserästä tulee kuitenkin joskus jälkikäteen.

Vaikka tekevälle sattuu, ei tuota tapahtumaketjua voi mielestäni hyvän hallinnon kannalta kovasti kehua. Saa nähdä millaiseksi meno muuttuu, kun nyt kerran jo avoimesti myönnetään, että työttömyysturvalainsäädännön uudistuksen tarkoituksena on työttömien kyykyttäminen.
https://www.ilkka.fi/uutiset/kotimaa/ty%C3%B6minis...

Terveisin Kalevi Kämäräinen
http://jormanordlin.puheenvuoro.uusisuomi.fi/24750...

Snow Flare

On se todella ikävää että pitää leikata sieltä missä ei muutenkaan paljon varaa ole leikata ottaen huomioon hintojen kasvu perus asioissa, aktiivimalli ainakin omassa mielessä on leikkaus melkein sama kuin olisivat lisänneet verotusta 5% enemmän koska se on todella vaikea kuvitella että suurelle osalle olisi työtä tai palveluita joka 3kk.

Kyllä siinä on mennyt asia väärin kun sitä suunnittelivat niin kuin joku ehdoitti että nostaisivat tukia 4.65% jos on aktiivinen silloin olisi ollut ainakin mallin nimi oiken mutta kait ajatuksena oli vain leikata eikä palkita yrittämisestä mikä saa ihmittelemään että se vain luo ikävän tasoista tulosta jopa kokeiluissa ja rasittaa työn antajia vielä enemmän.

Esimerkkinä annan oman kokemuksen : Suoritin hoito alan koulutus osaa ja iso osa oli karenssin uhalla pakoitettu missä sitten näkyi se "heikko ja huono laatuinen suhtautuminen kun oli kokeilun hetki" mutta taas vapaa ehtoisesti oikeasti kiinnostuneet saivat lopuksi hyödyn ja työllistyivät osittain.

Kiitos että yrität ajaa työttömien asiaa :)

Käyttäjän KansalainenKane kuva
Markku Nieminen

Koivisto ja Lipponen kunnostautuivat oikeusvaltion alasajossa, joten asiaa voi kysyä heiltä!
Toki viimeiset hallitukset kaikki ovat syyllistyneet samaan! Nykyinen ei suinkaan ole poikkeus vaan jatkumoa jo kauan aloitetulle suuntaukselle!

Käyttäjän MaaritKorhonen kuva
Maarit Korhonen

En ole mediamoguli Lehden kannalla, firmansa ohjailee jopa kansalaisten mielipiteitä lehtitalon kautta, myös mielipidemittauksia ohjataan omistamastaan yrityksestä.

Käyttäjän TiinaArlin kuva
Tiina Arlin

Eero Lehti ja oikeistohallitus näyttävät kyllä ajavan palkatonta tai halpatyövoimaa Suomeen.
Tuolla keinolla ei kyllä suomalaisten ostovoima kasva eikä köyhien olot parane mutta sitähän tuolla aktiivimallilla ei haetakaan.
Firmojen osakkaille suuremmat voitot ja kansalle vaan keppiä.
Ei hyvä.

Työttömät kyllä hakevat jo töitä, siihen ei aktiivimallia tarvita.
Palkkatyötä vaan EI riitä kaikille halukkaille ja työttömän rankaiseminen siitä on kohtuutonta.

Työttömien ajaminen toimeentulotuen piirin työttömyyspäivärahoja leikkaamalla on hölmöläisten hommaa ja aiheuttaa paljon inhimillistä kärsimystä.

Juhani Vehmaskangas

Johan nykyinenkin malli on aktivointimalli. Jota pian testataan.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset