TiinaArlin Heikomman puolella

Oikeus- ja Sivistysvaltio ei sorra työttömiä ja köyhiä

 

Sosiaalisesta mediasta on saanut lukea monenmoisia kommentteja ns aktiivimallista.


https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/KasittelytiedotValtiopaivaasia/Sivut/HE_124+2017.aspx

 

Tuntuu etteivät ihmiset todellakaan tiedä mistä on kyse. Moni ihmettelee mitä pahaa aktivoinnissa on ja miksi työttömät eivät muka aio osallistua niihin vaadittaviin toimiin.

 

Aio osallistua?! Kuinka pihalla monet ovatkaan?! Kaikki työttömät EIVÄT tule saamaan haluistaan huolimatta työpaikkaa tai koulutuspaikkaa tai mitään muutakaan paikkaa joka estäisi päivärahan tippumisen.
Siitä on kyse.

Työtön EI saa valita ITSE mitä tekee.
 

Joku muu päättää pääseekö työtön johonkin työhön, koulutukseen tai tms toimintaan vai ei.
Ja KUN EI pääse vaikka haluaisi, työttömältä se raha viedään, ei siltä kielteisen-päätöksen tehneeltä.

 

http://www.te-palvelut.fi/te/fi/nain_asioit_kanssamme/te_palvelut/ajankohtaista/2017-12-20-01/index.html

 

Nyt on tehty Kansalaisaloite tuon surkean lain kumoamiseksi.

https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/2730

 

Jokainen joka ei halua työttömiä kohdeltavan kuin he eivät olisi ihmisiä, joita koskee Suomen perustuslaki, ihmisoikeussopimukset ja muut kansainväliset sopimukset, käy nyt laittamassa nimensä tuohon aloitteeseen.

 

Suosittelen myös heitä, jotka ovat vielä (toistaiseksi!) töissä allekirjoittamaan tuon aloitteen.  

Lopputili voi tulla ja tuleekin usein yllättäen ja siinähän sitä sit on ihmettelemistä oman aktivointinsa kanssa!

 

Heikompien sortamisen on loputtava!

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän NiiloMkel kuva
Niilo Mäkelä

Päättäjät eivät tiedä tai eivät halua tietää sillä he ovat hyvällä oksalla ja heidän on vaikea asettua työttömän asemaan. Heille on tärkeintä kyykyttää sitä heikointa kohottaakseen omaa asemaansa ja saada itselleen lisää sitä mammonaa jota on jo yllin kyllin?

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Suomessa ei olekoskaan työttömiä ja köyhiä sorrettu. Jokainen työtön on halutessaan voinut olla niin kauan työttömänä, kuin vaan jaksaa olla. Köyhät ja pienituloiset saavat katsella telekkareitaan ilmaiseksi asunnoissaan, joiden vuokrat makselee Kela asumistukien muodossa jne. Keskituloisilla sen sijaan on paljon vaikeampaa. Kun makselee veroja työttömien ja ns. pienituloiten edestä, on maksajan kohtalo vain vyön kiristäminen.

Käyttäjän MaaritKorhonen kuva
Maarit Korhonen

No johan on hävytöntä kirjoittelua Leskiseltä, et taida paljonkaan historiasta tietää? Punaisista ja valkoisista, vai ei ole koskaan köyhiä sorrettu, täytyi oikein siristää silmiään tämän tekstin yleistykseltä, jonkalaisilta mielipiteiltä olen koko ikäni yrittänyt välttyä.

Ensinnäkin työtön maksaa veroa pienestä tuestaan 20% joka kuukausi, on suhteeton tuloon nähden, monesti myös koko ajan ay-jäsenmaksuja. Olen ollut vuodesta 2009 työtön, muutamaa lyhyttä työpestiä lukuunottamatta ja minun asuntoani ei ole maksanut kukaan muu kuin minä itse, oma muuten omistusasunto, asuntoa maksettu työnteolla 25 vuotta ja työelämässä yli 30 vuotta, veroja on maksettu sinunkin puolestasi, muiden lapsilisiä ja vaippalisiä, nyt, kun itse en ole saanut töitä, sinä siellä sanot, että katselen telkkareita pienituloisena ja minun kämppääni maksaa joku muu kuin minä, uskomatonta potaskaa! Työttömissä on tänä päivänä kaikenlaisia ihmisiä, ekonomeja, insinöörejä, toimitusjohtajia ja vaikka mitä, joilla on ollut korkeat tulot ja, jotka ovat maksaneet veroja ehkä enemmän kuin sinä koskaan!

Ihmisten kategoroiminen johonkin sabluunaan, kertoo ehkä lukemisen ja ymmärretyn tiedon väärästä omaksumisesta,
keskituloisilla ei ole mitään hätää, itsekin olen kuulunut heihin pitkään! Kokeilepa vuosi 500 euron työmarkkinatuella, keskustellaan sitten lisää, mahdatko tietää, että elämme demokratissa, tai niin meidän ainakin pitäisi?

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Leskinen on syönyt valtion kustantamaa leipää kokoikänsä ja syö edelleenkin sinisenä.

Käyttäjän HenteriVirkkula kuva
Henteri Virkkula

Niinpä niin...

Jostakin on leikattava (vältettävissä olleiden) massiivisten sosiaalimenojen rahoittamiseksi, jotka julkistalouden rasitteeksi on otettu menneinä vuosina. Velka ja verot kun ovat jo tapissa. Tilanne on ankea: leikkaukset ja julkistalouden konkurssin siirtyminen kymmenen vuotta myöhemmäksi tai ei leikkauksia ja konkurssi kymmenessä vuodessa.

Kolehti kerätään tällä kertaa työttömältä. Tosin vain tiettyjen ehtojen realisoituessa, ei siis kaikilta. Ja tuo kyseinen 4,65 prossan negatiivinen muutos budjetissa on kompensoitavissa rationalisoimalla kulutuskoria; se ei kenenkään maailmaa kaada.

Tässä on nimenomaan kyse globaalin vastuumme kantamisesta ja tärkeissä neuvottelupöydissä istumisesta.

Käyttäjän MaaritKorhonen kuva
Maarit Korhonen

Hallitus rikkoi räikeästi Kikysopimusta, jossa lupasivat, ettei työttömyysturvaan kosketa.

Hannu Töyri

Olen elänyt koko elämi Helsingissä ja todennut, että varsin suuri osa on pelkkiä veronmaksajien rahoille eleleviä huijareit, jotka jopa kehuskelevar sillä.

Käyttäjän MaaritKorhonen kuva
Maarit Korhonen

Olet siis elänyt työttömien kanssa, kun olet perehtynyt asiaan? Mikä on suurin osa ja mistä porukasta? Helsinki on ihan oma maailma, elämää on kehä kolmosen täälläkin puolella ja täällä ei juurikaan kävele kuvailemiasi ihmisiä.

Eri asia on alkoholistit tai narkkarit he eivät yleensä ole työkkärin listoilla edes, et kai sekoittanut normaalityötöntä heihin?

Jälleen kerran: TYÖTTÖMÄT OVAT MYÖSKIN VERONMAKSAJIA, 20% MENEE PIENESTÄ TUESTA JOKA IKINEN KUUKAUSI VEROA, entä itselläsi?

Toimituksen poiminnat