*

TiinaArlin Ääni työttömälle

Oikeus- ja Sivistysvaltio ei sorra työttömiä ja köyhiä

 

Sosiaalisesta mediasta on saanut lukea monenmoisia kommentteja ns aktiivimallista.


https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/KasittelytiedotValtiopaivaasia/Sivut/HE_124+2017.aspx

 

Tuntuu etteivät ihmiset todellakaan tiedä mistä on kyse. Moni ihmettelee mitä pahaa aktivoinnissa on ja miksi työttömät eivät muka aio osallistua niihin vaadittaviin toimiin.

 

Aio osallistua?! Kuinka pihalla monet ovatkaan?! Kaikki työttömät EIVÄT tule saamaan haluistaan huolimatta työpaikkaa tai koulutuspaikkaa tai mitään muutakaan paikkaa joka estäisi päivärahan tippumisen.
Siitä on kyse.

Työtön EI saa valita ITSE mitä tekee.
 

Joku muu päättää pääseekö työtön johonkin työhön, koulutukseen tai tms toimintaan vai ei.
Ja KUN EI pääse vaikka haluaisi, työttömältä se raha viedään, ei siltä kielteisen-päätöksen tehneeltä.

 

http://www.te-palvelut.fi/te/fi/nain_asioit_kanssamme/te_palvelut/ajankohtaista/2017-12-20-01/index.html

 

Nyt on tehty Kansalaisaloite tuon surkean lain kumoamiseksi.

https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/2730

 

Jokainen joka ei halua työttömiä kohdeltavan kuin he eivät olisi ihmisiä, joita koskee Suomen perustuslaki, ihmisoikeussopimukset ja muut kansainväliset sopimukset, käy nyt laittamassa nimensä tuohon aloitteeseen.

 

Suosittelen myös heitä, jotka ovat vielä (toistaiseksi!) töissä allekirjoittamaan tuon aloitteen.  

Lopputili voi tulla ja tuleekin usein yllättäen ja siinähän sitä sit on ihmettelemistä oman aktivointinsa kanssa!

 

Heikompien sortamisen on loputtava!

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (19 kommenttia)

Käyttäjän NiiloMkel kuva
Niilo Mäkelä

Päättäjät eivät tiedä tai eivät halua tietää sillä he ovat hyvällä oksalla ja heidän on vaikea asettua työttömän asemaan. Heille on tärkeintä kyykyttää sitä heikointa kohottaakseen omaa asemaansa ja saada itselleen lisää sitä mammonaa jota on jo yllin kyllin?

Käyttäjän TapioNippala kuva
Tapio Nippala

Eli siis onko mitään paikkaa minne työtön voidaan sijoittaa ? Mitä sitten jos ei ole... siinä se kipukohta varmaan sitten on .

Tarkasteluajanjakso saattaa merkitä sitä että te-keskukset ruuhkautuu ja alkaa aikamoinen älämöly siitä mitä sitten jos/kun työssäoloeho ei täyty.

Toisaalta jotenkin naurettavaa kun kaikesta näkee että aktiivimalli on tuotu joidenkin amatöörien toimestä lakina jota ei voi hyväksyä. Ehkä toinen kipeä seikka mikä uuteen aktiivimalliin sisältyy on se että samalla rikotaan kiky sopimukseen sisältynyttä työttömyysturvaa .

Nollasumma peli mistä ei lopulta ole oikein mitään muuta hyötyä kuin välttää rangaistus ei ole kovin viisasta työvoimapolitiikkaa jos ei mitään hydyllistä toimenkuvaa ole.

Työttömille on jo tehty akvitointisuunnitelma jota uusi malli vaan sotkee.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Suomessa ei olekoskaan työttömiä ja köyhiä sorrettu. Jokainen työtön on halutessaan voinut olla niin kauan työttömänä, kuin vaan jaksaa olla. Köyhät ja pienituloiset saavat katsella telekkareitaan ilmaiseksi asunnoissaan, joiden vuokrat makselee Kela asumistukien muodossa jne. Keskituloisilla sen sijaan on paljon vaikeampaa. Kun makselee veroja työttömien ja ns. pienituloiten edestä, on maksajan kohtalo vain vyön kiristäminen.

Käyttäjän MaaritKorhonen kuva
Maarit Korhonen

No johan on hävytöntä kirjoittelua Leskiseltä, et taida paljonkaan historiasta tietää? Punaisista ja valkoisista, vai ei ole koskaan köyhiä sorrettu, täytyi oikein siristää silmiään tämän tekstin yleistykseltä, jonkalaisilta mielipiteiltä olen koko ikäni yrittänyt välttyä.

Ensinnäkin työtön maksaa veroa pienestä tuestaan 20% joka kuukausi, on suhteeton tuloon nähden, monesti myös koko ajan ay-jäsenmaksuja. Olen ollut vuodesta 2009 työtön, muutamaa lyhyttä työpestiä lukuunottamatta ja minun asuntoani ei ole maksanut kukaan muu kuin minä itse, oma muuten omistusasunto, asuntoa maksettu työnteolla 25 vuotta ja työelämässä yli 30 vuotta, veroja on maksettu sinunkin puolestasi, muiden lapsilisiä ja vaippalisiä, nyt, kun itse en ole saanut töitä, sinä siellä sanot, että katselen telkkareita pienituloisena ja minun kämppääni maksaa joku muu kuin minä, uskomatonta potaskaa! Työttömissä on tänä päivänä kaikenlaisia ihmisiä, ekonomeja, insinöörejä, toimitusjohtajia ja vaikka mitä, joilla on ollut korkeat tulot ja, jotka ovat maksaneet veroja ehkä enemmän kuin sinä koskaan!

Ihmisten kategoroiminen johonkin sabluunaan, kertoo ehkä lukemisen ja ymmärretyn tiedon väärästä omaksumisesta,
keskituloisilla ei ole mitään hätää, itsekin olen kuulunut heihin pitkään! Kokeilepa vuosi 500 euron työmarkkinatuella, keskustellaan sitten lisää, mahdatko tietää, että elämme demokratissa, tai niin meidän ainakin pitäisi?

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Leskinen on syönyt valtion kustantamaa leipää kokoikänsä ja syö edelleenkin sinisenä.

Käyttäjän HenteriVirkkula kuva
Henteri Virkkula

Niinpä niin...

Jostakin on leikattava (vältettävissä olleiden) massiivisten sosiaalimenojen rahoittamiseksi, jotka julkistalouden rasitteeksi on otettu menneinä vuosina. Velka ja verot kun ovat jo tapissa. Tilanne on ankea: leikkaukset ja julkistalouden konkurssin siirtyminen kymmenen vuotta myöhemmäksi tai ei leikkauksia ja konkurssi kymmenessä vuodessa.

Kolehti kerätään tällä kertaa työttömältä. Tosin vain tiettyjen ehtojen realisoituessa, ei siis kaikilta. Ja tuo kyseinen 4,65 prossan negatiivinen muutos budjetissa on kompensoitavissa rationalisoimalla kulutuskoria; se ei kenenkään maailmaa kaada.

Tässä on nimenomaan kyse globaalin vastuumme kantamisesta ja tärkeissä neuvottelupöydissä istumisesta.

Käyttäjän TapioNippala kuva
Tapio Nippala

Eihän missään olla esitetty mistään kolehdin keräämisestä vaan aktiivimallista uudistuksena; mitä se sitten lopulta uudistaa muuta kuin tuo jonkinlaisen piiloveron työttömille jotka eivät voi täyttää työssäoloehtoa ; ettekö te tajua täta asiaa ?
Siis tuodaan huonompi työttömyystruvama malli kuin mitä se oli.
"Nyt ehdotetussa muutoksessa ei ole kyse työttömyysetuuden epäämisestä, sanktiosta, vaan sen määrää koskevasta kaavamaisesta lasku-säännöksestä, jonka vaikutus on merkittävästi vähäisempi kuin etuuden täyden epäämisen"
Aivan kuin kansanedustajat eivät olisi tajuneet mistä tässä työnhaun kohdalla sitten on kyse kun työnhakua pitäisi voida pitää yllä.

Olen itse kirjoittanut aiheesta että jos teidänkaltaisten ihmiset ajatusmaailma on noin nurja työttömiä kohtaan niin vähin mitä oltaisiin voitu ilmoittaa uudistusta tuodessa että kyse onkin valtiotalouden taspainottamisesta joka loppuvuodesta on asettanut jonain panikointina paineet saada SÄÄSTÖJÄ kun rahat loppuu.
Kiva sitten riidellä kaikesta tästä ja saada lisäaikaa vuoden verran siinä toivossa että mikään muuttuisi miksikään. Lisää lainaa että saadaan porkaanaa pöytään ?
Tai sitten kyse ei ole ollenkaan tästä vaan tietämöttämyydestä.

Työnhakuehdot konretisoituu tammikuussa 2018 jolloin työttömille pitäis tuoda selvästi esille se kuinka työnhaku ehto täytyy.
Tuleeko siitä jokin leikkuri kuten asia nyt on tuotu esille ?

En ole nähnyt missään mitään lakiesityksen puolustuspuhetta jossa edes yritettäisiin korjata epäkohtia jos niitä on vaan ennemmin niin että on kuin pitäisi uskoa tässä olevan jotain hyvää, uutta.
Yhtään työpaikkaa tälläisellä lasku-säännökellä ei luoda.

Käyttäjän HenteriVirkkula kuva
Henteri Virkkula

"...tuo jonkinlaisen piiloveron työttömille jotka eivät voi täyttää työssäoloehtoa ; ettekö te tajua täta asiaa?"
---------
Nk. aktiivimallin (joka ei ole ollut toiminnassa sekuntiakaan) moraalis-poliittinen erittely ei ole ratkaisu mihinkään todelliseen ongelmaan.

Nyt kun laki on luotu ja tulee astumaan voimaan, on kysymys enää siitä, kuinka reagoida uudessa tilanteessa. Moni - mutta eivät kaikki - työtön tulee kohtaamaan uutena tilanteenaan sen, että budjetissa tapahtuu 4,65 prossan negatiivinen muutos. Minä olen ehdottanut työttömälle ratkaisuksi tähän kulutuskorin rationalisointia, jonka uskon mahdollistavan työttömän kulutuksestaan saaman kokonaishyödyn pitämisen approksimaalisesti leikkausta edeltävällä tasolla.

Tässä kysymys, joka merkkaa: Kuinka työttömän tulisi reagoida uudessa tilanteessa? Valittaminen ei ole auttanut koskaan aikaisemmin, eikä se auta tälläkään kertaa; se kasvattaa vain katkeruutta, jonka alle ihminen lopulta romahtaa.

Käyttäjän TapioNippala kuva
Tapio Nippala

Niin mutta ette tajua mistä äänestettiin. Sotkette jatkuvasti asioita.

Ei kai tarkoitus ollut luoda jotain reagointilakia joka on epäoikeudenmukainen töyttömiä kohtaan jos työitä ei ole ja siitä ilosta sitten alennetaan työttömyysturvaa.

Valittamienn todellakin auttaa koska SAK on ryhtymässä vastatoimiin; kyse ei ole yksittäisten työttömin valittamiesta vaan siitä että kiky sopimista on rikottu. Ei kai kukaan voi toimia sellaisessa yhteiskunnassa jossa ei voida luottaa sopimuksiin tai sopimukselisuutta ei ole ollenkaan.

Voihan moraalis-poliittinen pohdinta olla ratkaisu epäoikeudenmukaisuuteen.
Mikä ihmeen pakko työttömiä on rangaista siitä hyvästä että ei voi täyttää työssäoloehtoa ?
Se ei tuo yhtään työpaikkaa.

Pakko kai työttömien on yrittää sopeutua alennettuun toimeentuloloon mutta joidenkin kohdalla se voi olla se raja jossa talous laukeaa tai joudutaan jopa ruokajonoihin tms. Joillain se voi merkitä asuinkustannusten tulemista käsille jane... tästä seuraa helposti se että entisestä hyvinvointivaltiosta ei ole kuin rippeet jäljellä jossa polarisaation jälkeen luodaan uutta köyhälistöä jossa sosiaaliset ongelmat kasvaa.

Miksi sitten luotte katkeruutta jos se ei ole mikään pakko ?

Käyttäjän HenteriVirkkula kuva
Henteri Virkkula Vastaus kommenttiin #10

Kiky-sopimus oli ja on yhä uuninpankolla makoilevien ja kermaa litkivien paksujen kissojen valhe; eikä edes viimeisin valhe. SAK työttömien puolestapuhujana on valhe myös.

Hyvinvointivaltio tulee katoamaan kiihtyvällä tahdilla. Horisontissa ei ole mitään, joka tämän voisi estää. Suomi eli vuosikymmeniä yli varojensa, teki paljon vääriä valintoja ja nyt on tullut aika maksaa lasku. Edessä on rankka ja tuhoisa elintason pudotus.

Nykypolitiikka on tämän tosiasian suoraan sanomisen välttelyä; se, joka tunnustaa totuuden, häviää vaalit.

Käyttäjän TapioNippala kuva
Tapio Nippala Vastaus kommenttiin #11

En ole seuranut eduskuntakeskustelua eikä oikein muuallakaan ole ollut mitään keskustelua siitä miksi aktivointimalliin tultiin. Ilmeisesti sitä on kaavailtu jo useita vuosia sitten ettei kyse ole ollut välttämättä nykyhallituksen aivoitus tai että työministerikään olisi sitä ollut suunnitelemassa. Aivan kuin kulissien takana olisi jokin salaseura joka on tehnyt myyräntyötään pidemän aikaa. Se että se tulee sinisten toimesta ja sosiaali- ja terveysministerön myötä on kyllä aika erikoista koska luulisi että tämäntapaiset uudistukset tulisivat siltä toimialalta joka vastaa työttöyyden hoidosta...

Siksi olen kirjoittanut aiheesta että en ole nähnyt missään lakiuudistuksen puolestapuhujia. Nythän tämä asia tulee esiin lähinnä pettymyksen merkeissä.
En usko että kyse on paksuista kissoissa.

Olen kyllä aprikoinut kantaasi ennen kuin siitä missään julkisuudessa on mitään ollut. Miksi se ei voisi olla syy muuttaa työttömyysturvalakia.
Valitettavasti se ei oikein istu siihen millainen laki jo on ollut; se ei aidosti tuo mitään uutta muuta kuin lisää byrokratiaa.

Kaiken kukkuraksi julkisuudessa on ollut esillä ajatus siitä että
te-keskuksetkin lopettasiin vuoteen 2019 mennessä ja ne korvattasiin
joillain muilla keinoilla. Eli vieläkin villimpi uudistus jos nyt mistään uudistamisesta voidaan enää mitään sanoa.

Ehkä kaikessa tässä näkyy enemmän kokoomuslainen tapa ajatella tai se miten palveluja voitaisiin tuottaa muuten kuin verovaroin. Se että siitä tulisi jokin itsetarkoitus ei välttämättä ole mikään hyvä idea tai sovin nyt käsillä oleviin palvelujen tuottamiseen samaan tapaan kuin yritysmaailmassa yritykset toimii. Esimerkkejä yhteiskuntapalveluista löytyy tietysti koko joukko muutakin jossa valtio-omaisuuden myymisen
myötä voi hyvällä syyllä kysyä onko sitten saatu mitään yhtä hyvää , korvaavaa toimintaa tilalle ?

Eu kannattajien ja tässä eurohysteriassa on kuitenkin tapahtunut niin että kuntapalveluja on alesajettu, työpaikkoja on kadonut eikä elintasokaan ole enään vuosiin noussut vaan jäänyt junnaamaan paikoilleen josta syystä säästöpaineet tulee kasvamaan. Ehkä tässä sitten puhkeaa enemmin eurokupla kuin se mistä joskus on jotain sovittu.
Talouden huonoa jamaa ei tahdota tunnustaa vaan yritetään jatkaa kuin mitään ei olisi tapahtunut.

Jotkut ovat hihhuloineet aiheesta että kansan ei tätä eurohuumaa pitäsi maksaa vaan sitä kannattaneet tahot; rikkaat pulleat kapitalistit.

Euroopassa on melkolailla 0-korota tai että sijoituksista pitäisi vielä maksaa. Pankeissa makaa valtavia rahasummia jotka eivät ole enään vuosikausiin menneet investointeihin tms. toimintaan vaan odottavat korkoa sijoitetulle pääomalle. Kun tämä massa kasvaa liijan suureksi ei löydy enää katetta koko tuotolle.
Onko se sitten oikein että tämän ravintoketjun toisessä päässä olevat ihmiset omistaa puoli maapalloa muutaman prodentin edustuksella samaan aikaan kun vastaava määrä ihmisiä näkee nälkää siinä suhteessa mikä on heidän laskennallinen omaisuus verrattuna ökyrikkaisiin.
Jos ei tapahdu mitään tulosiirtoa tai kuvitellaan että ihmisten käyttäytymistä muuttamalla saatasiin työtä on se aika harhainen käsitys.
Ennemmin niin että - kuten jo aiemmin olen väittänyt - eivät kansanedustajat ole perehtyneet lakiesitykseen riittävästi vaan äänestäneen puoleensa toiveen mukaan.
Yhtä kaikki saiasta oltaisiin voitu äänestää kuten esim ydinvoimasta jota on kutsuttu omantunnon mukaan äänestämiseksi eikä minkään puoleen tai ismin mukaan.
Järjen käyttä lienee sallittua , eikö ?

Käyttäjän HenteriVirkkula kuva
Henteri Virkkula Vastaus kommenttiin #12

Kun vain hyväksyt, että yhteiskuntamme juoksevia päätöksiä tekevät typerykset, että jokainen päätös on typeryksien neuvottelema kompromissi, niin silmäsi avautuvat. Kaikki "mitä järkeä" - kysymykset ovat turhia. Järkeä ei ole. Oivallus ja valo sijaitsee muualla kuin poliitikkokunnassa. Ne nousevat siivilleen vasta hämärän asetuttua.

Työkkärin alasajaminen on hyvä idea. Sen missio tekee siitä myyttisen ja hämärän organisaation; saada ihmiset työpaikkoihin, joita ei ole. Taikojako se yrittää tehdä?

Käyttäjän TapioNippala kuva
Tapio Nippala Vastaus kommenttiin #13

Kyllä... ei nämä aiheet muodossa tai toisessa ole mitään uuden uusia. Sitä voi suoltaa kuin kopiokone otteita todelisuudesta jossa politiikan suhteen ikiaikaienn ongelma on joka nyt korostuu kokemattomien kansanedustajien palloillessa hallituksessa siihen samaan tapaan että ne jotka ovat pitkään seuraneet eduskuntatyöskentelyä ovat joskus esittäneet toiveen siitä etteivät poliitikot saisi omalla " pannaan pyörät pyörimään" tyylillä että " minä se vaan olen se toimeenpaneva voima" pahempia vahinkoja aikaan.

Valtiotalouden näkökulmasta katsottuna nykyhallituksen toimia voisi pitää perustelluita mutta siten tätä lakiuudistusta ei kai olla tarkoittu tuleman vaan on vaan puhuttu aktiivimallista riippumatta siitä piäisikö sillä saada jotain säästöjä aikaan.
Se että sitten jälkeenpäin seliteltäisin sitä miksi aktiivimalli on sellainen millainen siitä tuli on toinen asia. Ehkä käytänössä helpomi kertoa siitä minkä on itse kokenut kuin edes yrittää tonkia kaikkea sitä mitä lakiin liittyy koska työvoimapolitiikka on iso kokonaisuus johon sosiaalitoimi liittyy jane.
Sielä voi nyppiä rusinoita pullasta näkemättä kokonaisuutta.

Ehkä lopputulos saattaa muodostua kohtuulliseksi sitten kun esim. tänään kuulemaani huhua toimeentuluen suhteen korjattaisiin jolloin eräänlaisena paikkana tilkkutäkkiin saataisiin realistisempi lasku säännös; että olisi sitten tarkoituskin saada sääsöä aikaan...
Kuitenkin tästä lakiuudistuksesta paistaa läpi se että se ei toisi jo nykyiseen lakiin mitään uutta...

Edelleen voisi kysyä että miten aktiivimalli korvaa nykyistä työttömyystruvalakia ? Vai täydentääkö se sitä...kyllä niitä kysymyksiä tulee pitkä litania joista ei ilmeisesti voi sanoa mitään ennen kuin laki astuu voimaan ja saataisiin jotkut ohjeet miten työnhaku sitten lähtisi käyntiin... omalla kohdalla vielä niin että vanhatkaan sotkut eivät ole vielä selvät ja työnhaku uudessa alussa siten että tässä välissä kerettiin kertomaan minulle että olisin sitten jonossa kuntouttavan työtoiminan suhteen jolta ehkän nyt tippuu pohja pois... Joulun pyhinä tai ennen uutta vuotta ei kyllä ihmeitä voi tehdä muuta kuin odottaa tammikuun alkuun huomioiden se että luottamus työsopimusten suhteen on hukassa.

Ehkä te-keskukset sitten nykyisellään loppuisivat muutenkin kun ihmisillä on tietokoneet...kö....

Käyttäjän JonneKlockars kuva
Jonne Klockars Vastaus kommenttiin #11

Sosialismi ei sittenkään toiminut edes Suomessa.

Käyttäjän MaaritKorhonen kuva
Maarit Korhonen

Kaikki ei ole valittamista, se voi olla myös kannanottoa hävyttömään politiikkaan, sinullekaan ei ilmeisti merkitse 30 euron kuukausittaisen tulon menetys mitään? On ihme, missä maailmassa jotkut elävät, lasikopeissaan?

Työtön voisi maksaa vaikka nettiyhteytensä ja puhelinlaskunsa tuolla rahallla, kun hakee töitä! Näitä ei oteta huomioon edes toimeentulotuessa. Monet elävät kädestä suuhun! On törkeää jo toistamiseen tänä vuonna kaventaa tukea! Vuoden alusta jo vähennettiin 18 senttiä/päivä.

Herätkää jo ihmiset lasitorneissanne, tai keksikää parempia neuvoja.

Käyttäjän MaaritKorhonen kuva
Maarit Korhonen

Hallitus rikkoi räikeästi Kikysopimusta, jossa lupasivat, ettei työttömyysturvaan kosketa.

Käyttäjän TapioNippala kuva
Tapio Nippala

Tai sitten kansanedustajat eivät ole perehyneet siihen mistä äänestivät...puuh... uusi sakokaivolaki käsissä mitä sitten voidaan vaivaa ja vatkata seuraavat kaksi vuotta.

Ennemmin niin että lakiuudistus tuotiin hallituksen taholta jonkinlaisena uudistuksena ovat jotkut hönöpetterit sotkeneet kaiken työnhakuun liittyvän kun se ei sinällään näytä tuovan mitään uutta muuta kuin byrokratian lisäämistä ja hermojen menettämistä kun työttömät alkaa nokkimaan te-keskuksia siitä miten ihmeessä työnhakuehto voisi täyttyä jos te-keskukset eivät itsekään tiedä mikä laki tässä kaiken takana on.

Aivan kuin oltaisiin äänestetty puolueen selän takana eikä asiasta.
Eduskunta hyväksyi työttömien aktiivimallin äänin 103-90 tyhjiä 2,poissa 4 joten faktinen ääniero voi kaventua seitsemään kansanedustajaan jos he olisivat äänestäneet ei.

Minä koen asian enemmän niin että tälläinen oikeostoa suosiva äänestystulos on syntynyt perusuomalisen tullessa eduskuntaan mutta jonka puolueen hajotessa ei tälläisen äänestystuloksen oikeutusta voi hyväksyä hallitus on kossaa keittiön kautta tulleiden sinisten varassa.
Varsinkin kun ottaa huomioon sen että kannatus on laskenut äänestäjien pettämisen jälkeen jossa edeleen voidaan kyseenalaistaa koko lain oikeudenmukaisuus pelkän perustuslain ja kiky sopimuksen valossa.
Ei tästä pettämisteemasta mihinkään pääse.

Sitäkin suurempi ongelma on EU;n merkitys hallitustyöskentelyssä joka halutaan haudata ihmisten nenän edestä kuin mitään ei olisi tapahtunut.
Vaikka lainvastaisesti, sille kyllä vaikuttaa.
Ei tarvi välittää demokratista , oikeudesta vaan pitää huoli siitä että
eurokritiikki ei pääisi esille.

Se mikä tämän kaiken sotkun alle jää auttamattomasti on esim. oma suhteeni työttömyyteen ja syksyn mittaan tapahtuneet asiat joista olen kerenyt ajatella että jos jotain korjattavaa lain suhteen olisi niin voitaisiin korjata. Saataisiin ihmisiä aktivoitua sen sijaan että ns. kepittämällä riitautetaan ihmisiä pikkurahojen takia ja sitten herneet nenässä osoitetaan mieltä kun muita toimintamalleja ei haluta käyttää.
Sana piloille meneminen ehkä kuvastaa enemmän nykytilannetta sen suhteen millä tavalla työttömiä voitaisiin aktivoida jos haluttaisiin.

Milestäni liikaa kiinnitetään huomita siihen että sanktioimalla toimintaa saatasiin ohjattua työttömiä kun sopimalla asioita voitaisiin saada paljon helpommin ihmisiä toimintaan mukaan.
Ehkä raha ei ole tässä se kaikkein tärkein vaikutin vaan työttömien työnhaun edistyminen joka rangaistusten pelossa voi olla hieman jähmeää siihen verrattuna että aidosti kannustettaisiin ihmisiä toimintaan mukaan menettämättä uskoa omiin kykyihin .
Liikaa pikkujuttuihin huomiota kiinnittämsitä ottamatta kokonaisuutta huomioon.
Työttömiin pitäisi luottaa enemmän.

Hannu Töyri

Olen elänyt koko elämi Helsingissä ja todennut, että varsin suuri osa on pelkkiä veronmaksajien rahoille eleleviä huijareit, jotka jopa kehuskelevar sillä.

Käyttäjän MaaritKorhonen kuva
Maarit Korhonen

Olet siis elänyt työttömien kanssa, kun olet perehtynyt asiaan? Mikä on suurin osa ja mistä porukasta? Helsinki on ihan oma maailma, elämää on kehä kolmosen täälläkin puolella ja täällä ei juurikaan kävele kuvailemiasi ihmisiä.

Eri asia on alkoholistit tai narkkarit he eivät yleensä ole työkkärin listoilla edes, et kai sekoittanut normaalityötöntä heihin?

Jälleen kerran: TYÖTTÖMÄT OVAT MYÖSKIN VERONMAKSAJIA, 20% MENEE PIENESTÄ TUESTA JOKA IKINEN KUUKAUSI VEROA, entä itselläsi?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset