TiinaArlin Ääni työttömälle

Vuosi vaihtuu, työttömällä ei syytä juhlimiseen

 

Ihmiset juhlii vuoden vaihtumista.

Kuka juhlii, kuka ei.

Työttömillä ei juurikaan ole syytä juhlaan. 

Hallitus "suuressa viisaudessaan" hyväksyi joulun alla ns aktiivimallilain eli työttömien elämän kurjistamislain.

Laki leikkaa työttömän päivärahaa jos joku ei palkkaa työtöntä tai ota häntä kurssille tms. Työtön ei voi tehdä muuta kuin hakea töitä ja kurssipaikkoja ja toivoa että "arpavoitto" osuu kohdalle eli joku hänet kelpuuttaa muuten tulot pienenee. 

Ei riitä, että työtön muiden satojen tuhansien työttömien kanssa hakee töitä, vaan pitää tulla myös palkatuksi tai tuet pienenee! Avoimia palkkatyöpaikkoja on joitakin tuhansia ja työttömiä n 500 000.

Ei liene vaikea laskea että palkkatöitä ei tuossa yhtälössä riitä kaikille hakijoille!

Mutta kas, aktiivinen voi olla myös palkattomassa työssä vaikka nimikkeellä kokeilu. Orja sanan käyttö kun ei oikein sovi sivistysvaltiossa vaikka siitähän tässä on kyse. Ilmaistyövoimaa pakolla ja työttömyystilastojen kaunistelua.

Palkattoman työn teettäminen ei lopu ennenkuin ihmiset lopettavat sen tekemisen.

Nälkään nääntymisen uhallakin on meidän työttömien kieltäydyttävä noista palkattomista töistä. Loppua palkattoman työn teettämiselle Suomessa ei muuten tule.    

Kela saa taas uuden ongelman käsiinsä niinkuin ei toimeentulotuen siirtämisessä Kelan hoidettavaksi olisi ollut jo tarpeeksi kidutusta köyhille. Aktiivinen vai ei aktiivinen työtön; virkailija siinä sit tulkitsee lakia. Ja työtön odottaa...Saako maksettua laskut ja ostettua ruokaa vai ei.  

Työttömyysturvaa leikataan jos ei saa töitä..hmm..tuohan on sama jos sairauspäiväraha viedään jos sairastut tai äitiyspäiväraha viedään jos sinusta tulee äiti. En edes viitsi kirjoittaa muista mahdollisuuksista koska hallitushan voi tarttua "ideaan".

Kansalaisaloite työttömien aktiivimallin kumoamiseksi on saanut jo yli 50 000 nimeä mutta lisää kerätään tammikuun loppuun asti ainakin.

https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/2730

Aloitteen alullepanijaa on uhkailtu ja mustamaalattu ja allekirjoittajia arvosteltu ja vähätelty.  Minäkin annoin pienen panokseni aloitteen tekemisessä; autoin hiukan tekstin kanssa ja olen jakanut tietoa aloitteesta.  

Suomi 100 juhlavuosi 2017 päättyy kurjissa tunnelmissa ja 2018 vuonna vietetään toista ei niin juhlavaa muistovuotta. Pelottaa ajatellakin, jos 100-vuotiasta Suomea juhlistetaan leikkaamalla pienituloisilta työttömiltä, niin mitä tehdään sisällissodan "juhlavuoden" kunniaksi. 

 

Tähän kohtaan kuuluisi jokin lattea toivotus vuodelle 2018. Kansalaiset.... 

Voimia ja onnea vuodelle 2018!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Oikea nimitys on "Työttömän rankaisumalli"

Ihmettelen tätä:
"Aktiivinen vai ei aktiivinen työtön; virkailija siinä sit tulkitsee lakia."

Virkailija ei tulkitse lakia. Tämä laki on ehdoton, virkailijalla ei ole harkinnanvaraa työttömän suhteen. Sen sijaan hän voi - ja pitääkin pitäytyä rikkomasta perustuslakia.
Ja kyseinen laki on eriarvoistavuudessaan selkeästi perustuslain vastainen.

Henry

Hannu Töyri

Suuri osa noista työttömistö on pelkiä lintsareita, jotka elävät toisten rahoilla.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Jaa, no se pienepi osa, lienee kuitenkin satoja tuhansia - mitä jos hommaisit heille työpaikkoja?
Työpaikan hinta voisi olla vaikka 500 € ja sinusta tulisi miljonääri ihan hetkessä, eikö vain? Maksajia kyllä riittäisi.
Nyt ei tarvitse hakea kuin työpaikkoja.

Henry

Käyttäjän MaaritKorhonen kuva
Maarit Korhonen

Mistähän näitä "Hannu hanhia" aina riittää kommentointeihin?

Puolueviittaa ei näy, mutta kommentin perusteella kannatus jollakin hallituspuolueella.
Lintsarit kuuluvat koulumaailmaan, vapaassa maassa saa jokainen päättää tekeekö töitä vai ei.

Naiivit kommentit lintsareista eivät kuulu nykypäivään! Tsiisus sentään näitä aivopieruja.

Käyttäjän JairiPalonen kuva
Jairi Palonen

Aivan väärin päätetty tupo- 2007 Kokooomuksen Jyrki Kataisen tasaarvo-Tupo ratkaisu kääntyi itseään vastaan, ei mikään viisas raha alkanut tätä rahoittamaan, pääomat piiloutu ulottomattomiin-veroparatiisiin.
Nyt säästöt ja leikkaukset ovat olleet rajuja, jotka pääasiassa on kohdistunut yhteiskunnan heikompiosaisiin, sekä matalapalkka aloihin. Koska kukaan ei halua luopua "saavutetuista eduista" Valtion osuudet ovat rajusti tippuneet kunnilta, joka on johtanut velkaantumiseen.
Työttömän aktiivimalli- koko hallituksen sekä Mykkäsen ajatus on kieroutunut, että työttömien työllistyminen olisi se pää pointti tässä.

Yrittäjien menestyminen se tässä pääasia pitää olla, suomalaisen tuotteen kehittely ja markkinointi etunenässä pitää mennä. Eikä viedä valmiita suomessa kehitettyjä ja maksettuja malleja ulkomaille. Kyllä yritykset sitten kaivavat työttömät töihin, kun tarve vaatii.
Tuo aktiivimalli on hallituksen ja koko Tupo järjestelmän synninpäästö itselleen, eli jotain on tehty ja itse asia vyörytetään työttömän harteille

Toimituksen poiminnat