Vuosi vaihtuu, työttömällä ei syytä juhlimiseen

 

Ihmiset juhlii vuoden vaihtumista.

Kuka juhlii, kuka ei.

Työttömillä ei juurikaan ole syytä juhlaan. 

Hallitus "suuressa viisaudessaan" hyväksyi joulun alla ns aktiivimallilain eli työttömien elämän kurjistamislain.

Laki leikkaa työttömän päivärahaa jos joku ei palkkaa työtöntä tai ota häntä kurssille tms. Työtön ei voi tehdä muuta kuin hakea töitä ja kurssipaikkoja ja toivoa että "arpavoitto" osuu kohdalle eli joku hänet kelpuuttaa muuten tulot pienenee. 

Ei riitä, että työtön muiden satojen tuhansien työttömien kanssa hakee töitä, vaan pitää tulla myös palkatuksi tai tuet pienenee! Avoimia palkkatyöpaikkoja on joitakin tuhansia ja työttömiä n 500 000.

Ei liene vaikea laskea että palkkatöitä ei tuossa yhtälössä riitä kaikille hakijoille!

Mutta kas, aktiivinen voi olla myös palkattomassa työssä vaikka nimikkeellä kokeilu. Orja sanan käyttö kun ei oikein sovi sivistysvaltiossa vaikka siitähän tässä on kyse. Ilmaistyövoimaa pakolla ja työttömyystilastojen kaunistelua.

Palkattoman työn teettäminen ei lopu ennenkuin ihmiset lopettavat sen tekemisen.

Nälkään nääntymisen uhallakin on meidän työttömien kieltäydyttävä noista palkattomista töistä. Loppua palkattoman työn teettämiselle Suomessa ei muuten tule.    

Kela saa taas uuden ongelman käsiinsä niinkuin ei toimeentulotuen siirtämisessä Kelan hoidettavaksi olisi ollut jo tarpeeksi kidutusta köyhille. Aktiivinen vai ei aktiivinen työtön; virkailija siinä sit tulkitsee lakia. Ja työtön odottaa…Saako maksettua laskut ja ostettua ruokaa vai ei.  

Työttömyysturvaa leikataan jos ei saa töitä..hmm..tuohan on sama jos sairauspäiväraha viedään jos sairastut tai äitiyspäiväraha viedään jos sinusta tulee äiti. En edes viitsi kirjoittaa muista mahdollisuuksista koska hallitushan voi tarttua "ideaan".

Kansalaisaloite työttömien aktiivimallin kumoamiseksi on saanut jo yli 50 000 nimeä mutta lisää kerätään tammikuun loppuun asti ainakin.

https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/2730

Aloitteen alullepanijaa on uhkailtu ja mustamaalattu ja allekirjoittajia arvosteltu ja vähätelty.  Minäkin annoin pienen panokseni aloitteen tekemisessä; autoin hiukan tekstin kanssa ja olen jakanut tietoa aloitteesta.  

Suomi 100 juhlavuosi 2017 päättyy kurjissa tunnelmissa ja 2018 vuonna vietetään toista ei niin juhlavaa muistovuotta. Pelottaa ajatellakin, jos 100-vuotiasta Suomea juhlistetaan leikkaamalla pienituloisilta työttömiltä, niin mitä tehdään sisällissodan "juhlavuoden" kunniaksi. 

 

Tähän kohtaan kuuluisi jokin lattea toivotus vuodelle 2018. Kansalaiset…. 

Voimia ja onnea vuodelle 2018!

TiinaArlin
Kristillisdemokraatit Vantaa

Yksinasuvat ry varapuheenjohtaja.
KD puoluevaltuuston ja Vantaan KD hallituksen jäsen.
59v tahattomasti lapseton sinkku.
Eläkeläinen. Vantaalainen vuodesta 1974. Toimistoalan pätkäduunarina
koko ikäni mm rahoitusalalla.
Kansanedustajan avustaja 2011-2012. Olen työn ohella opiskellut
Markkinointi-instituutissa kauppateknikoksi ja suorittanut siellä
muitakin opintoja
(MKT). Oikiksen opintoja hiukan
avoimessa harrastelen. Harrastuksena myös sukututkimus.
Inhimillisempi ote politiikkaan.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu