TiinaArlin Heikomman puolella

Suomalaiset työttömät joutuvat lähtemään turvapaikanhakuun?

 

Hallitus haluaa taas vaihteeksi kaunistaa työttömyystilastoja, siis ei kun alentaa työttömyyttä, vai mitä se nyt on kun vaalit lähestyvät.

Aiemmat keinot vähentää työttömyyttä ovat olleet mm työttömän tiheämpi tilitysvelvollisuus Te-toimistoon = työttömien ”haastattelut”, Te-toimiston ”omat palvelut”- sivujen vahtiminen = varmista ettei vaan rasti unohdu jostain ruudusta ja aktiivimalli 1 (ja suunnitteilla oleva aktiivimalli 2).

Näiden keinojen teho on näkynyt työttömien tulojen vähenemisenä, useana karenssipäätöksenä ja yleisen pahoinvoinnin lisääntymisenä.  Tunnin viikossa töitä tekevän tai 0-sopimuslaisen 0-tuntia työtä sisältävän työsopimuksen laskeminen työlliseksi on myös tehokkaasti kaunistanut työttömyystilastoja.

Toivottavasti uusin työllisyyden parantamiskeino ei ole palkaton pakkotyö holhoukseen asettamisen uhalla. Sellaisen kuvan saa kun lukee Seuran jutun:

https://seura.fi/asiat/ajankohtaista/miia-kieltaytyi-palkattomasta-tyosta-kunta-haki-holhouksen-alaiseksi-pitaako-kunta-ilmaistoista-kieltaytyvaa-hulluna/

 

On pakko toivoa ettei juttu ole tosi! Tuolle linjalle jos Suomessa lähdetään, että orjatyöstä kieltäytyminen johtaa holhoukseen asettamiseen niin siitä ei hyvää seuraa.

Jossain jo jonkin muun tapauksen yhteydessä kehuttiin ihmisen kansalaistottelemattomuutta, kun viranomaispäätös ei miellyttänyt. Millaista tottelemattomuutta tulemme näkemään jos työttömien vaino menee tälle tasolle.

 

Missä ovat työttömän ihmisoikeudet ja itsemääräämisoikeus?

 

Miksi niin monelta unohtuu, että työtön on tunteva ihminen ja yksilö. Työttömyys voi myös osua kenen tahansa omalle kohdalle.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän lentonenhenri kuva
Henri Lentonen

Tässäkään asiassa ei puhuta ongelmasta, vaan seurauksista.

Työttömyys on seurausta siitä ongelmasta, että ei ole tarjolla työtä: jolla olisi tarkoitus.

Ihminen luonnostaan halua tehdä työtä, jolla on tarkoitus kuten maanviljely.

Suurin osa Suomessa tarjottavasta työstä: on täyttä turhuutta tai jopa rikollista.

Se ainakin on itselleni se suurin este, työllistä koskaan, ikinä: koska en halua ehdoin tahdoin, tukea mitään väärää.

Jos Suomessa halutaan työllisyyttä, ensin pitää luoda rehellistä työtä ja työpaikkoja.

Suunta valtiolla on ollut peräti päinvastainen: suomalaiset maanviljelijät ajetaan konkurssiin, jotta globaalit suuryritykset voivat ruokkia Suomen kansan, kuin tehtotuotantoeläimet.

Itselleni on peri selvää, että valtio ei tee työtä Suomen kansalle: vaan juurikin näille suuryrityksille.

En tiedä onko Suomessa ollut joskus valtio, joka olisi tehnyt työtä kansan eteen, mutta näin tämä asia kaikin puolin on nyt: että korruption pesä tämä valtio on.

Siksi on moraalisesti epäilyttävää työllistyä, miksi syöttää korruptiota?

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Hallitus etsii

Työttömyysongelmalle. Lopullista. Ratkaisua.

Käyttäjän HeinonenJussi kuva
Jussi Heinonen

Tosiaan paljon on ns. haitallisia töitä, mutta niitä ei tässä oikein viitsi mainita. Aina löytyy vastaväittäjiä ja sellaisia, jotka haluavat puolustaa omia ammattejaan. TE-toimiston kursseilla kyllä annetaan ymmärtää, että mikä tahansa työ olisi parempi, kin työttömyys. Kysyttiin sellaisella kurssilla kenellä on ennustajan lahdoja tai selvännäkijän lahjoja, niihin töihin olisi aina kysyntää. Ovelta ovelle myyntiä oli ennen paljonkin, nyt sitä on kai rajoitettu. Pölyimurimyyjät olivat aikoinaan melko vihattuja, mutta siinä työssä saattoi päästä hyvillekin ansioille. Anniskeluluvan kanssa voi saada luvan anniskella alkoholia, se on taitoa vaativaa työtä myös, mutta siitäkään ei pitkällä tähtäimellä ole hyötyä ainakaan asiakkaalle.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Henkiparantajilla on valtavat palkkiot ja asiakkaita jonossa. Onko työministeri suositellut alaa kenellekään? Hallituksen toimintaa se joka tapauksessa kovin muistuttaa.

Käyttäjän NiemiMatti kuva
Matti Niemi

Niin se vaan on että ei suomalainen usko mitään ennen kuin osuu omalle kohdalle ja sitten onkin usein jo liian myöhäistä.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Palkattoman työnteon alkuunpanija

Ex-työministeri Tarja Filatov aloitti suomessa aikakauden, jossa ilman ammatillista tutkintoa olevilta alle 25 vuotiailta työttömiltä ryhdyttiin vaatimaan työttömyyskorvauksien saamisen ehdoksi osallistumista työllisyyskursseille (joka oli/on pääasiassa palkatonta työntekoa, jonka lisääntyneen tarjonnan myötä työnantajat havaitsivat tämän veronmaksajien maksaman työvoiman kustannustehokkaaksi tavaksi vastaanottaa työttömän työpanoksen ja lopulta ainoaksi hyväksytyksi tavaksi vastaanottaa työttömän työpanos). Myöhemmin tämä työttömyyskorvausten vastikkeellisuus laajennettiin koskemaan kaikkia työttömiä ja ongelmia aiheuttanutta ”muodollista vapaaehtoisuutta” suostua pakkotyöhön on poistettu lukuisilla eri uudistuksilla.

http://www.iltalehti.fi/politiikka/201802032200717...

Tarja Filatov tietänee tasan tarkkaa, että niin sanotut ”työnsaantimahdollisuuksien parantamiset” lähinnä leimaavat ja syrjäyttävät työttömät palkkatyömarkkinoilta. (https://tuloksetontaopiskelua.wordpress.com/2017/0...)

https://www.verkkouutiset.fi/tarja-filatov-vaatii-...

Tarja Filatov jopa äänesti äskettäin työttömien palkattoman työnteon laajentamisesta eli työkokeilun puolesta.

Täytyy myöntää etten ymmärrä henkilön ajatustenkulkua, samaan aikaan Tarja Filatov on vaatimassa työttömiltä omasta mielestään ”kohtuullista” pakkotyötä tai kaupankäyntitavarana olemista, mutta lähtee jeesustelemaan niitä tapoja, joilla hänen oma mielipuolinen unelma työttömien alistamisesta ja ihmisoikeuksien viemisestä toteutetaan.

https://www.kaupunkiuutiset.com/uutiset/279424-tyo...

Ja jatkuu… https://www.uusimaa.fi/artikkeli/591287-ex-ministe...

Väistämättä tulee mietittyä, kuinka paljon yksi ihminen voi vaikuttaa muiden ihmisten elämää. Kuinka paljon työttömiin ja heidän perheisiinsä kohdistuvaa vihaa olisi jäänyt syntymättä, jos Tarja Filatovia ei olisi koskaan syntynyt? Toki, Tarja Filatov ei ole ainoa syyllinen nykyiseen tilanteeseen, mutta hän lähti ensimmäisenä työministerinä muuttamaa työttömyyskorvausta vastikkeelliseksi. Olisiko suomessa edes syntynyt nykyistä palkattomien työntekijöiden joukkoa ilman Tarja Filatovin olemassaoloa?

Tarja Filatov voisi vaatia työttömille palkkatyötä, mutta sen sijaan hän vaatii toimia, jotka vain lisävät työttömyyttä ja leimaa työttömien lapsetkin työllistämispalveluiden kierteeseen ilman, että he saavat edes mahdollisuutta näyttää kykynsä.

Joka ainoa kerta, kun luen tämän henkilön työttömyyteen liittyviä kommentteja, ärsytyskynnys ylittyy: Onko kiusaamisen aloittajalla oikeus tuomita mukaan lähtevät kiusaajat ja jeesustella etteivät muut kiusaa oikealla tavalla… tai ainoastaan hän saa päättää, miten kiusataan…

Tanja Takalo

Ihmettelen yhä edelleen, miksi maksamme lakisääteistä työttömyysvakuutusmaksua. TVR teki 2017 ylijäämää 572 miljoonaa! Kyllä, luit ihan oikein. Silti valtiovalta väittää ettei jakovaraa ole. Mihin rahat katosivat?

Toimituksen poiminnat