TiinaArlin Heikomman puolella

Hallituksen käsittämätön työllisyyspolitiikka

 

Iltalehti uutisoi 15.10.2018 ”Sipilän hallitus julkisti kohutun tiedonantonsa - ”Hallituskauden aikana on tullut yli 115 000 työllistä lisää”

Kertokaas minulle kuinka moni noista 115 000 työllisestä on kokoaikaisessa toistaiseksi voimassa olevassa työsuhteessa, jonka palkalla elää joutumatta hakemaan tukia Kelasta ja sosiaalitoimistosta?!  
Kuinka monella työttömällä on loppunut huoli tulevasta ja on mahdollisuus tehdä suunnitelmia elämässä eteenpäin positiivisessa mielessä?

Kuinka moni on "työllistynyt" vain näennäisesti tilastokikkailulla (= 0-soppari ilman tunteja, 1t töitä viikossa, palkaton työ tai muu temppu)?

Kuinka moni niistä oikeista palkkatyöpaikoista on syntynyt hallituksesta huolimatta eikä sen takia?

Kuinka moni palkaton työntekijä vie paikan palkkaa saavalta nyt ja tulevaisuudessa? Seura lehti uutisoi kesällä että jo n puoli miljoona suomalaista tekee palkatonta työtä!
https://seura.fi/asiat/ajankohtaista/yli-500000-suomalaista-tekee-ilmaista-tyota/

 

Tänään 16.10.2018 eduskunnassa keskustellaan hallituksen tiedonannosta hallituksen työllisyyspolitiikasta ja työllistämiskynnyksen madaltamisesta pienissä yrityksissä.  Huomenna on vuorossa luottamusäänestys, jonka tuloksen tietää etukäteen.  
Omatunto, tieto tai lait ei taida paljon painaa kun äänestysnappeja valitaan.

Asiantuntijoiden mukaan tällä tiedonannolla ei ole juridista merkitystä irtisanomislakiesityksen käsittelyn kannalta.
Moni asiantuntija myös sanoo, ettei työntekijää voi asettaa eriarvoiseen asemaan irtisanomisen suhteen sen perusteella minkä kokoisessa yrityksessä on töissä. Yhdenvertaisuus on perusoikeus.

Jos hallituksen esitys irtisanomissuojan heikennyksestä alle 10 hengen yrityksissä menisi läpi, niin miten luulette työnhakijoiden käyttäytyvän sen jälkeen? Kuinka moni valitsee mieluummin haun kohteeksi 11 hengen yrityksen kuin 9 hengen yrityksen? 
Työntekijä haluaa palkan lisäksi myös yhdenvertaista kohtelua ja turvaa.  

Miksi tällainen show ja sirkus pistetään pystyyn näin lähellä tulevia vaaleja?

 

Hallituksen toiminta herättää enemmän kysymyksiä kuin antaa vastauksia!  
Hallituksen toiminta on aiheuttanut enemmän ongelmia kuin tuonut ratkaisuja!

 

”Elämä on ikään kuin tikapuita myöten kiipeämistä: alapää etääntyy, mitä ylemmäksi pääsee” (Santeri Alkio)

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän MattiAhlstedt kuva
Matti Ahlstedt

"Miksi tällainen show ja sirkus pistetään pystyyn näin lähellä tulevia vaaleja?"

Tämähän on jo vaalityötä, kosiskellaan pienyrittäjiä äänestämään näyttämällä närhenmunat AY-liikeelle Sipilän omilla sanoilla "pikkuasialla".

Pienyrittäjille todennäköisesti käy juurikin noin kuin ilmaisit, heistä tulee monen duunarin silmissä sellainen työpaikka josta voi saada kenkää jos yskii väärään aikaan, vaikka näin ei olisi.

Voisi kuvitella että yrittäjät tajuaisivat minkälaisen riskin tämä luo heille ja korjaantuuko oikeasti mikään tällä? Tämä voi johtaa siihen ettei heille enään hae ketään muu töihin kuin nämä joista he haluavat juurikin eroon helposti. Kaikki tämä ihan irtisanomislain luomalla mielikuvalla.

Tästä voi päästä johtopäätökseen jossa alle 10 työntekijän firmat on uhrattavissa pelkälle vaalityölle.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Kirjoittaja unohtaa autuaasti, että kun valtiovarainministerinä oli demari, työpaikkoja hävisi runsaat 100 000 ja ne hävisivät pääosin vientiteollisuudesta. Tämän hallituksen aikana niitä työpaikkoja on sentään tullut lisää ja työttömyys on vähentynyt. Ehkä tällainen työllisyyttä parantava politiikka on kirjoittajalle käsittämätöntä.

Tiina Häkkinen

Tämän hallituskauden aikana teollisuuden työpaikkoja on kadonnut 40 tuhatta, vaikea sanoa montako niistä harrastus vientiä

Käyttäjän MerjaNurmiOsTuomi kuva
Merja Nurmi

Työllisyys ei liene todellisuudessa parantunut, vaan työlliseksi lasketaan nykyään jo tunnin viikkotyöaikaa tekevä ihminen, samoin ne puolisenmiljoonaa, joille valtio maksaa pienen karkkirahan työmarkkinatuen päälle, kun he tekevät pahimmillaan ammattitaitoaan vastaavaa työtä, vievät palkkatyöpaikan ja vääristävät kilpailua.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Tätäkin moneen kertaan vääräksi osoitettua mantraa joku näköjään vielä jaksaa toistella.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

irtisanomissuojan heikennys eli "irtimissuoja", kuten kunnioitettu puheenjohtajanne juuri eduskunnassa loihe lausumaan.

Käyttäjän Kirsiomp kuva
Kirsi Oksiala-Mäki-Petäjä

Jos joku kaipaa kritiikkiä, niin se on se, että tänään hallituksen antama tiedonanto ei ollut perustuslain 44,1 §:n mukainen:

"44 § Valtioneuvoston tiedonanto ja selonteko

Valtioneuvosto voi antaa eduskunnalle tiedonannon tai selonteon valtakunnan hallintoa tai kansainvälisiä suhteita koskevasta asiasta."

---

Tänään tiedonantokeskustelussa Leena Meri tähän perustuslain 44,1 §:ään ihan oikein viittasi, josta Vanhanen melkoisesti tulistui. (Jonkun tiedon mukaan Vanhanen on tiedonannon alkuperäinen ideoija).

Tiedonanto ei ole lainmukainen, ja sitä ei olisi tullut lainkaan hyväksyä tällaisena, ks. alla:

http://kirsiomp.puheenvuoro.uusisuomi.fi/262557-ha...

Käyttäjän PekkaMansala kuva
Pekka Mansala

Suomi ei pärjää osaamisella, vaan halpatyövoimalla.
Noin on eduskunnan motto. Osaajat täytyy siis vaihtaa halpatyövoimaan.

Toimituksen poiminnat