TiinaArlin Heikomman puolella

Aktiivileikkuri on iskenyt kipeästi moneen ihmiseen

 

Heinä-syyskuussa jo 158 000 työttömältä oli leikattu korvauksia, koska he eivät olleet saaneet aktiivimallin tiukkoja ehtoja täyttävää työ- tai koulutuspaikkaa. Iso joukko ihmisiä joutui siis rangaistuksen kouriin, koska kukaan ei ollut huolinut heitä töihin tai koulutukseen.
Työtönhän ei voi muuta tehdä kuin hakea, hakea ja taas uudelleen hakea paikkaansa.  Siihen, kenet työnantaja tai koulutuksen tarjoaja paikkaan valitsee, ei työtön pääse vaikuttaman mutta valitsematta jäänyt työtön joutuu silti tukileikkurin kurimukseen.   

”Tarvitaan ainakin semmoinen malli, jossa kuitenkin on pelote. Jos ei toimi kuten pitää toimia, niin silloin tulee joku rangaistus”, työministeri Lindström sanoo Ylen uutisten mukaan.

Työtöntä pitää työministerin mielestä pelotella ja uhkailla, jotta tämä menisi töihin. Ministeriltä on jäänyt huomaamatta, että avoimia palkkatyöpaikkoja on maassamme paljon vähemmän kuin työttömiä.  Työttömien pelottelu ja rankaisu ei varmasti lisää palkkatyöpaikkoja ja siitähän tuo aktiivileikkurin kohteeksi joutuneiden määräkin kertoo.

Jos palkkatyöpaikat ministerin mielestä lisääntyvät pelottelemalla ja uhkailemalla niin pitäisikö kohteen olla sitten se taho jonka niitä työpaikkoja tulisi tarjota!? Yritykset!  Ministerihän voisi sanoa: Leikkaamme yritystukia ja nostamme yhteisöveroa jos ette palkkaa tiettyä määrää työttömiä työnhakijoita tietyssä ajassa. Eipä tuokaan keino taitaisi niitä palkkatyöpaikkoja lisätä sen enempää kuin työttömiltä päivärahan leikkaaminen.

Hallituksen aktiivimallin tavoitteena on selkeästi ollut vain työttömien tukien leikkaaminen ja yhä useamman ihmisen elämänlaadun huonontaminen. Mitään järkeähän tuossa ei ole mutta ei sitä järkeä löydy monesta muustakaan hallituksen päätöksestä.

Mihin hallitus on unohtanut viisauden ”Pelolle ei saa antaa valtaa”. Pelolla ja uhkailulla ei mitään ongelmaa voiteta.

Näin Itsenäisyyspäivän lähestyessä toivoisi hallituksenkin muistavan, että kaveria ei jätetä.  Kaveri ei ole vain se hyvä yritysjohtaja kaveri, jonka kanssa tehdään diilejä kabineteissa, metsästysmajalla tai herrojen sauna-illassa.

Sivistys- ja hyvinvointivaltio pitää huolta heikommistaankin kaikkina aikoina.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Jokainen tervejärkinen ymmärtää, että eivät työttömät sellaisia neroja ole että keksisivät tyhjästä itselleen työpaikan kun niitä ei muuten tarjolla ole.

Vastoin hallituksen ja työministerin väittämiä aktiivimalli on työttömyysmenojen säästöohjelma ja toimii sellaisena varsin hyvin kuten luvut osoittavat.

Siru Tuominen

Ihan niin kuin olen itsekin monesti sanonut: Jos jotain tahoa pitää rangaista, niin eiköhän se oikeampi osoite ole kuitenkin ne työnantajat. Jos ei palkata lisää väkeä, niin yritystukia ja ilmaisia orjia pois. Työnhakijat eivät voi työpaikoiksi muuttua. TAI sitten ihan vaan yksinkertaisesti nykyhallituksen pitäisi katsoa peiliin. Mitäs on toiminut niin, että talous takkuilee. Suomen historian kaikkien aikojen surkein hallitus.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset