TiinaArlin Heikomman puolella

Älä unta näe

 

Eipä tule juuri enää unia katseltua kun unettomuus vaivaa. Yks lammas, toinen lammas, kolmas lammas, musta lammas, Late lammas… Jo pomppas ylös sängystä.

Nuku siinä sitten kun ajatuksissa pyörii ja surettaa ala-arvoinen aktiivimalli, palkaton pakkotyö, pidentyvät leipäjonot, lisääntyvä köyhyys, epätasa-arvoinen Suomi, susien salametsästys, katoava lähiluonto, tajuton taksiuudistus, liukkaat jalkakäytävät, eduskuntavaalien ehdokasasettelu, lopun alku, demokratian katoaminen, vanhusten terveys, vaikutusmahdollisuuksien puuttuminen, kaiken katoavaisuus, vanha vuosi, uusi vuosi ja kaikki ne vuodet jotka tulivat ja menivät.

Miksi kaikki eivät äänestä? Miksi niin moni hyvä tyyppi ei pääse ehdolle? Miksi joku luulee että rikasta äänestämällä rikastuu itse? Miksi joku luulee että samat vanhat tyypit tekisi erilaisia päätöksiä uudestaan valtaan päästyään? Miksi eduskunnassa tehdään eriarvoistavaa politiikkaa?  Miksi mikään ei muutu parempaan? Miksi politiikka pilaa päätösten teon? Miksi harva välittää? Miksi yrittää olla mukana? Miksi lumi on valkoista? Miksi en ole vielä eduskuntavaaliehdokas? Miksi kaikella on väliä? Miksi uni ei tule?

Loputon virta. Loppuuko se joskus?

Kohta päättyy tämäkin vuosi. En ole kuullut vielä uutisia tai keksinyt syitä, jotka saisi juhlimaan vuoden vaihtumista.

 

Pieni ääni jossain sanoo:

”Älä hylkää unelmiasi!
Kun ne ovat kadonneet,
olet ehkä vielä olemassa,
mutta olet lakannut elämästä.”

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Pirjo Saarinen

Kerrotko lisää tuosta susien salametsästyksestä. ihan todettua faktaa?

Käyttäjän TiinaArlin kuva
Tiina Arlin

Toimituksen poiminnat