TiinaArlin Heikomman puolella

Ainakin seitsemän syytä äänestää

 

Äänestämättä jättäminen on ääni nykyisen menon jatkumiselle, nukkuminen vaaleissa ei auta Sinua eikä heikommassa asemassa olevaa suomalaista.

 

Köyhien köyhtymistä eivät oikeistopuolueet pysäytä ja leipäjonot jatkaisivat kasvuaan.  Yritystuista löytyisi varmasti karsittavaa ja näin saataisiin varoja pienimpien eläkkeiden ja työttömyyspäivärahojen korotuksiin. Sulle mulle - lehmänkaupat pois politiikanteosta.

 

Työttömien kyykytys ja aktiivileikkuri on lopetettava ja vihapuhe työttömiä kohtaan kitkettävä. Palkattoman työn teettäminen lopetettava jotta veronmaksajia on enemmän. Perheen perustaminen silpputyön ja palkattoman työn varaan ei ole innostava lähtökohta nuorille.

 

Koulutukseen tarvitaan resursseja ja muutoksia, jotta meillä on työntekijöitä tulevaisuudenkin tarpeisiin. Maksuton toisen asteen koulutus ja oppivelvollisuusiän nosto auttavat nuoria elämässä eteenpäin. Enemmän lähiopetusta ja vähemmän etäopiskelua tuo päivärytmin ja tarvittavan tuen nuoren elämään.

 

Vanhusten hoito ja kohtelu on saatava lain määräämällä hoitajamitoituksella ja hoitajien soveltuvuuden varmistamisella inhimilliseen kuntoon.  Haamuhoitajat, bisneksen teko heikompien kustannuksella ja verokikkailua harrastavat pörriäiset saatava kuriin.

 

Maahanmuuttopolitiikan tule olla hallittua ja inhimillistä. EU:n tulee valvoa paremmin ulkorajoja ja jos se ei onnistu niin tulee sisärajatarkastukset palauttaa. Hädässä olevia tulee ensisijaisesti auttaa lähtömaissa, jotta kenenkään ei tarvitse jättää omaa kotiaan ja tuttua kulttuuriaan. Ensisijaisesti autettavia ovat lapset, naiset ja vanhukset, sillä he ovat aina heikommassa asemassa.

 

Sotesopan hämmennys on lopetettava, emme tarvitse suuruudistusta vaan perusterveydenhoitoon lisää ammattitaitoisia lääkäreitä ja hoitajia. Varmistettava hoitoketjujen katkeamattomuus ja tarvittavan avun saanti läheltä ja nopeasti. Toimivat mallit kopioitava maan sisällä. Ei turhia hallintohimmeleitä vaan resurssit asianmukaisiin palkkoihin ja riittävään henkilöstömäärään hoitoalalla.

 

Tuloerojen kasvun pysäyttäminen tarvitsee uudet päättäjät.  Vanhoilla keinoilla ei synny uusia tuloksia. Uusia kasvoja ja uusia puolueita tarvitaan eduskuntaan.  

 

Minua voi äänestää Tähtiliikkeen listalta Uudellamaalla. Inhimillisyyttä päätöksentekoon!

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän IrmaAsikainen kuva
Irma Asikainen

Se on kuule Tiina sellainen juttu, että koko tämä nykyisen kaltainen sosiaalipoliittinen malli on peräisin niiltä ajoilta, kun demarit ja maajussit tekivät lehmänkauppoja sulle/mulle -periaatteella ja jakoivat olematonta, lakkoilemalla omistavalta luokalta saatua (lue kiristettyä) hyvää, lainkaan ajattelematta, että "se pää tulee jossain vaiheessa vetävän käteen". Nyt, kun niin on käynyt, niin syytellään omistavaa luokkaa siitä, että sen taskut eivät olleetkaan pohjattomat, vaan pohja niissä on tullut vastaan.
Mutta kuka siitä saakaan kärsiä? Kas kummaa, se on se pieni ihminen, jonka etuja kaikki vaalien alla kiven kovaa väittävät ajavansa, mutta joka vaalien jälkeen on se ainoa lypsylehmä, jolta rahat nyysitään, koska se on ainoa, joka ei kykene pistämään hanttiin.
Kirjoittajan kannattaisikin miettiä uudemman kerran, kuka se on, joka tämän maan on rakentanut, kuka tätä maata piti vuosikymmenet pystyssä ja keneltä nyt viedään ne "viimeisetkin perunat kellarista ja tuhkat pesästä".
Eikä siinä kaikki, ne samat tahot ovat nyt myös riistämässä lapsiltamme ja nuoriltamme tulevaisuuden, koska itsekkyys ja ahneus ovat ne vaikuttimet, joiden turvin tätä maata nykyään viedään eteen päin.
Vai meinaako korjoittaja, että vasemmiston keinoin tämä ahneus saataisi kuriin - ei suinkaan, sillä valtion velalla se tulovirta vaan suunnataisi eri paikkaan ja seuravaien sukupolvien riesaksi.
Kyllä se todellisuudesa vaan on niin, että oli siellä päättämässä kuka tahansa, niin sen päättäjän vaikuttimet ovat ne samat - ahneus ja oman edun tavoittelu.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

"...jakoivat olematonta, lakkoilemalla omistavalta luokalta saatua (lue kiristettyä) hyvää, lainkaan ajattelematta, että "se pää tulee jossain vaiheessa vetävän käteen". Nyt, kun niin on käynyt, niin syytellään omistavaa luokkaa siitä, että sen taskut eivät olleetkaan pohjattomat, vaan pohja niissä on tullut vastaan."

Oletko koskaan tullut ajatelleeksi, että jos tuo trickle-down -hölynpöly (eli että varallisuus tulee rikkailta ja jakautuu köyhille) pitäisi paikkansa, niin rikkaat olisivat köyhtyneet jo satoja tai tuhansia vuosia sitten? Oletko miettinyt, kuinka rikkaita ne ihmiskunnan alkuhämärän rikkaat oikein olivatkaan kun niiden varat ovat riittäneet kaikkien elättämiseen ihan meidän päiviimme saakka? Ja lisäksi, miksi työtä ylipäätään ollaan tehty vuosituhansien varrella, jos elanto on joka tapauksessa tullut jo ennestään kasatuista rikkauksista?

Todellisuudessa rikkaiden rikkaus tulee köyhien työnteosta. Se selittää sen, että rikkaat rikastuvat jatkuvasti.

Marxin lisäarvoteoria lyhyesti selitettynä

Käyttäjän IrmaAsikainen kuva
Irma Asikainen

No just. Meidän poliittinen historiamme ei ulotu sinne "historian alkuhämärille", eikä meillä ole niitä "todella rikkaita", mutta rikkaus on meillä mielletty ihan eri tavalla ja se yhdistyy edelleenkin pitkälti yrittäjyyteen, vaikka ne todella rikkaat ovatkin rikastuneet aivan muilla keinoin. Tämä on asia, jossa meillä on paljonkin hataria kielikuvia, joilla mässällä, mutta ei se totuutta muuta, niin kuin ei Mrxilainen arvoteoriakaan.
Ne ajat ovat olleet ennen "meidän ajanlaskumme alkua", eikä meidän "demokraattinen" vallankäyttömme, sen enempää kuin arvomaailmammekaan, ole mitenkään kummankaan kanssa rinnasteinen.

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard Vastaus kommenttiin #3

Olet Irma aivan oikeassa, ei Suomessa ole ollut niitä "todella rikkaita", Ruotsin kansankotimallin te rakensitte ilman vanhojen vaakuna-sukujen pääomia ja natsi-saksan rahoja, kuten sanoit se perustuu pitkälti yrittäjyyteen.

Juuri pienyrittäjyyden paralisoiminen pankkikriisin hoidossa oli itsenäisyyden historian katalin temppu demareilta, kepulta ja kokoomukselta. Jäljet näkyvät vieläkin tuhottujen yrittäjäperheiden periytyvänä työttömyytenä, syrjäytymisenä ja kyrpiintymisenä koko yhteiskuntaan.

Jaana Niemi

Juu uudellamaalla olen . Mutta tilanne on ulosoton kohdalta ja perintätoimistojen kohdalta nostettu tapetille. Nämä asiat on jonkun ehdokkaan tilannetajusta myös löydyttävä. Meitä on paljon velallisia jotka kärsii tilanteesta avi suojelee isoja perintätoimistoja vaikka tietää heidän tekevän väärin. On aika ikävää luettavaa sellainen. Eipä ole ehdokasta muita kuin Satu Taavitsainen joka on ottanut asiaan kantaa. Kyllä paljon on ulosoton ja perintätoimistojen hommassa muututtava. Julki tulee kun asiat selviää mullekin. Selvitellään selvitellään.äänestän mielummin ihmistä joka yrittäö kitkeä tämänkin epäkohdan pois.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Muuten Velallisten tuki ry:n Liisa Mariapori on Tähtiliikkeen ehdokkaana Uudellamaalla, joten äänestä mieluummin häntä kuin Taavitsaista.

Käyttäjän TiinaArlin kuva
Tiina Arlin

Olen samaa mieltä että joku roti pitää tuohon perintätoimintaan saada.

Ihmiset ovat joutuneet kohtuuttomiin tilanteisiin perintätoimistojen kanssa ja osalta niistä on jo onneksi perintäluvat otettu pois.

Olen kiitollinen etten itse vielä joutunut perintätoimiston asiakkaksi vaikka olen ollut työtön ja pitkäaikaistyötön elämäni aikana useasti ja pienillä tuloilla ja tuilla kitkutellut pätkäduunarina.

Olen onnistunut saamaan laskut maksettua soviteltuani maksupäiviä saajien kanssa, joten ei onneksi perintä ole osunut kohdalle.

Kaiken tukirumban kanssa painiminen on jo tarpeeksi raskasta ihmiselle eikä kenenkään pitäs joutua lisäksi vielä perintätoimiston kynsiin kiusattavaksi.

Jaana Niemi

No tässä just ulosotto päästänyt läpi ylimääräisiä velkoja minun kohdalle summaarisessa menettelyssä tuomari ei ole tarkistanut asiakirjoja.velan perusteita ei ole kellään ei edes alkuperöisillä velkojilla. Tässä tapauksessa intrum tai alkuperöinen velkoja on lisännyt aika paljon ylimääräisiä jota alkuperöisen velkojan lakimies tutkii. Huvittavinta että jos ei alkuperäinen velkoja ole tehnyt väärin niin intrum on ulosoton mennessä takaisin perintään lisännyt sellaisen 2500 ylimääräistä. Kun alkuperöistä velkaa olen maksanut 2700 näin tää vaan toimii. Ja uo mies pakoilee vastuutaan niiden pitäisi tarkastaa myös perintäyhtiöiltä tulevat paperit. Ei vaan oo käybyt niin. Ulosottoperuste on määräaikainen 5 vuotta jonka jälkeen velkojan on todistettavasti laitettava uusi kanne tai muu sellainen velalliselle tiedoksi eikä näin käy. Meitä on monta lisäksi lowell väittää että heidän ei tarvii toimittaa mitään tietoja velalliselle. Toinen jonka eräs oli saanut heillä ei ole mitään lindorffin aikaisia tietoja tallessa joten kuinka kun perusteet hukataan ja hävitetään saatavan olemassa oloa ei ole.lisäksi tämä perustuu uhkailuun uhkaillaan ulosotolla perintätoimistoilla minä en ole vielä tähänkään päiväännsaanut dokumettejä jotka on velan peruste. Ei toimita alkuperäiset eikä perintäyhtiöt. Lisäksi lowell on sanonut että laittaa käräjille tähän päivään mennessä minä en ole haastetta saanut. Lisäksi lowell vealehteli toiselle aluehallintoviraston ylitarkastajalle että asiakirjani on käynyt ulosotossa ei ole todisteet on kun lakimies meillä tiita asia lowellin kans oikeudessa sain tuomion lakimieheltäni. Onko oikein ? Entäs ne jotka ovat vanhuksia kuinka paljon heitä huijataan. Ajattelin vain kertoa tämän.saa jakaa

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Erittäin hyvät teesit sinulla Tiina. Paljon onnea menestystä vaaleihin!:)

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset