Tämän blogin uusimmat kirjoitukset http://tiinaarlin.puheenvuoro.uusisuomi.fi/blogi/blog Mon, 03 Dec 2018 08:45:22 +0200 fi Tulevaisuus rakennetaan nyt http://tiinaarlin.puheenvuoro.uusisuomi.fi/265109-tulevaisuus-rakennetaan-nyt <p>&nbsp;</p><p>Kaikille lapsille kokoaikainen päiväkotipaikka, ei lapsia eriarvoiseen asemaan vanhempien työmarkkina-aseman mukaan.</p><p>Oppivelvollisuuden pidentäminen niin, että kaikki nuoret suorittavat toisen asteen koulutuksen. Pelkällä peruskoulupohjalla ei tässä maassa työllisty.</p><p>Toisen asteen koulutus maksuttomaksi, ei lukukausimaksuja eikä kuluja oppimateriaalista.</p><p>Kouluihin lukujärjestykset joiden mukaan koulua käydään eikä opiskelua jätetä itseopiskeluksi, jolloin monilta puuttuu opiskeluun tarvittava tuki. Päivärytmi on tärkeä koulussa, valmentaa työelämään.</p><p>Koulusta ei tule päästä ulos päästötodistuksen kanssa jos ei läpäise opetussuunnitelman mukaisia vaatimuksia. Kouluista ei voi valmistua ilman luku- ja kirjoitustaitoa tai kykyä suoriutua yksinkertaisista laskutoimituksista.</p><p>Koulussa on oltava toimiva terveydenhuolto koulukuraattoreineen ja psykologeineen ennaltaehkäisemässä ongelmien synty. Lasta ei jätetä yksin ongelmineen kouluaikana.</p><p>Opiskelun on oltava mahdollista kaikille vanhempien varallisuuteen katsomatta.</p><p>Rakennetaan ja korjataan koulutkin muistaen että, halvalla ei saa hyvää. Kenenkään ei pidä pelätä, että katto tippuu niskaan tai että sisäilman hengittäminen aiheuttaa loppuiän sairastamista. Puhdas sisäilma tarkoittaa myös hajusteiden vähentämistä päiväkodeista, kouluista ja muistakin julkisista tiloista. Hajusteiden käyttö ei ole pakollista mutta hengittäminen on.</p><p>&nbsp;</p><p>Kasvatetaan tasa-arvoisia, terveitä ja fiksuja tulevaisuuden toivoja!</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div>  

Kaikille lapsille kokoaikainen päiväkotipaikka, ei lapsia eriarvoiseen asemaan vanhempien työmarkkina-aseman mukaan.

Oppivelvollisuuden pidentäminen niin, että kaikki nuoret suorittavat toisen asteen koulutuksen. Pelkällä peruskoulupohjalla ei tässä maassa työllisty.

Toisen asteen koulutus maksuttomaksi, ei lukukausimaksuja eikä kuluja oppimateriaalista.

Kouluihin lukujärjestykset joiden mukaan koulua käydään eikä opiskelua jätetä itseopiskeluksi, jolloin monilta puuttuu opiskeluun tarvittava tuki. Päivärytmi on tärkeä koulussa, valmentaa työelämään.

Koulusta ei tule päästä ulos päästötodistuksen kanssa jos ei läpäise opetussuunnitelman mukaisia vaatimuksia. Kouluista ei voi valmistua ilman luku- ja kirjoitustaitoa tai kykyä suoriutua yksinkertaisista laskutoimituksista.

Koulussa on oltava toimiva terveydenhuolto koulukuraattoreineen ja psykologeineen ennaltaehkäisemässä ongelmien synty. Lasta ei jätetä yksin ongelmineen kouluaikana.

Opiskelun on oltava mahdollista kaikille vanhempien varallisuuteen katsomatta.

Rakennetaan ja korjataan koulutkin muistaen että, halvalla ei saa hyvää. Kenenkään ei pidä pelätä, että katto tippuu niskaan tai että sisäilman hengittäminen aiheuttaa loppuiän sairastamista. Puhdas sisäilma tarkoittaa myös hajusteiden vähentämistä päiväkodeista, kouluista ja muistakin julkisista tiloista. Hajusteiden käyttö ei ole pakollista mutta hengittäminen on.

 

Kasvatetaan tasa-arvoisia, terveitä ja fiksuja tulevaisuuden toivoja!

]]>
0 http://tiinaarlin.puheenvuoro.uusisuomi.fi/265109-tulevaisuus-rakennetaan-nyt#comments Eduskuntavaalit 2019 Maksuton toisen asteen koulutus Peruskoulu Sisäilmaongelmat Varhaiskasvatus Mon, 03 Dec 2018 06:45:22 +0000 Tiina Arlin http://tiinaarlin.puheenvuoro.uusisuomi.fi/265109-tulevaisuus-rakennetaan-nyt
Aktiivileikkuri on iskenyt kipeästi moneen ihmiseen http://tiinaarlin.puheenvuoro.uusisuomi.fi/264768-aktiivileikkuri-on-iskenyt-kipeasti-moneen-ihmiseen <p>&nbsp;</p><p>Heinä-syyskuussa jo 158 000 työttömältä oli leikattu korvauksia, koska he eivät olleet saaneet aktiivimallin tiukkoja ehtoja täyttävää työ- tai koulutuspaikkaa. Iso joukko ihmisiä joutui siis rangaistuksen kouriin, koska kukaan ei ollut huolinut heitä töihin tai koulutukseen.<br />Työtönhän ei voi muuta tehdä kuin hakea, hakea ja taas uudelleen hakea paikkaansa.&nbsp; Siihen, kenet työnantaja tai koulutuksen tarjoaja paikkaan valitsee, ei työtön pääse vaikuttaman mutta valitsematta jäänyt työtön joutuu silti tukileikkurin kurimukseen. &nbsp;&nbsp;</p><p>&rdquo;Tarvitaan ainakin semmoinen malli, jossa kuitenkin on pelote. Jos ei toimi kuten pitää toimia, niin silloin tulee joku rangaistus&rdquo;, työministeri Lindström sanoo Ylen uutisten mukaan.</p><p>Työtöntä pitää työministerin mielestä pelotella ja uhkailla, jotta tämä menisi töihin. Ministeriltä on jäänyt huomaamatta, että avoimia palkkatyöpaikkoja on maassamme paljon vähemmän kuin työttömiä.&nbsp; Työttömien pelottelu ja rankaisu ei varmasti lisää palkkatyöpaikkoja ja siitähän tuo aktiivileikkurin kohteeksi joutuneiden määräkin kertoo.<br /><br />Jos palkkatyöpaikat ministerin mielestä lisääntyvät pelottelemalla ja uhkailemalla niin pitäisikö kohteen olla sitten se taho jonka niitä työpaikkoja tulisi tarjota!? Yritykset! &nbsp;Ministerihän voisi sanoa: Leikkaamme yritystukia ja nostamme yhteisöveroa jos ette palkkaa tiettyä määrää työttömiä työnhakijoita tietyssä ajassa. Eipä tuokaan keino taitaisi niitä palkkatyöpaikkoja lisätä sen enempää kuin työttömiltä päivärahan leikkaaminen.</p><p>Hallituksen aktiivimallin tavoitteena on selkeästi ollut vain työttömien tukien leikkaaminen ja yhä useamman ihmisen elämänlaadun huonontaminen. Mitään järkeähän tuossa ei ole mutta ei sitä järkeä löydy monesta muustakaan hallituksen päätöksestä.</p><p>Mihin hallitus on unohtanut viisauden &rdquo;Pelolle ei saa antaa valtaa&rdquo;. Pelolla ja uhkailulla ei mitään ongelmaa voiteta.</p><p>Näin Itsenäisyyspäivän lähestyessä toivoisi hallituksenkin muistavan, että kaveria ei jätetä. &nbsp;Kaveri ei ole vain se hyvä yritysjohtaja kaveri, jonka kanssa tehdään diilejä kabineteissa, metsästysmajalla tai herrojen sauna-illassa.</p><p>Sivistys- ja hyvinvointivaltio pitää huolta heikommistaankin kaikkina aikoina.</p><p>&nbsp;</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div>  

Heinä-syyskuussa jo 158 000 työttömältä oli leikattu korvauksia, koska he eivät olleet saaneet aktiivimallin tiukkoja ehtoja täyttävää työ- tai koulutuspaikkaa. Iso joukko ihmisiä joutui siis rangaistuksen kouriin, koska kukaan ei ollut huolinut heitä töihin tai koulutukseen.
Työtönhän ei voi muuta tehdä kuin hakea, hakea ja taas uudelleen hakea paikkaansa.  Siihen, kenet työnantaja tai koulutuksen tarjoaja paikkaan valitsee, ei työtön pääse vaikuttaman mutta valitsematta jäänyt työtön joutuu silti tukileikkurin kurimukseen.   

”Tarvitaan ainakin semmoinen malli, jossa kuitenkin on pelote. Jos ei toimi kuten pitää toimia, niin silloin tulee joku rangaistus”, työministeri Lindström sanoo Ylen uutisten mukaan.

Työtöntä pitää työministerin mielestä pelotella ja uhkailla, jotta tämä menisi töihin. Ministeriltä on jäänyt huomaamatta, että avoimia palkkatyöpaikkoja on maassamme paljon vähemmän kuin työttömiä.  Työttömien pelottelu ja rankaisu ei varmasti lisää palkkatyöpaikkoja ja siitähän tuo aktiivileikkurin kohteeksi joutuneiden määräkin kertoo.

Jos palkkatyöpaikat ministerin mielestä lisääntyvät pelottelemalla ja uhkailemalla niin pitäisikö kohteen olla sitten se taho jonka niitä työpaikkoja tulisi tarjota!? Yritykset!  Ministerihän voisi sanoa: Leikkaamme yritystukia ja nostamme yhteisöveroa jos ette palkkaa tiettyä määrää työttömiä työnhakijoita tietyssä ajassa. Eipä tuokaan keino taitaisi niitä palkkatyöpaikkoja lisätä sen enempää kuin työttömiltä päivärahan leikkaaminen.

Hallituksen aktiivimallin tavoitteena on selkeästi ollut vain työttömien tukien leikkaaminen ja yhä useamman ihmisen elämänlaadun huonontaminen. Mitään järkeähän tuossa ei ole mutta ei sitä järkeä löydy monesta muustakaan hallituksen päätöksestä.

Mihin hallitus on unohtanut viisauden ”Pelolle ei saa antaa valtaa”. Pelolla ja uhkailulla ei mitään ongelmaa voiteta.

Näin Itsenäisyyspäivän lähestyessä toivoisi hallituksenkin muistavan, että kaveria ei jätetä.  Kaveri ei ole vain se hyvä yritysjohtaja kaveri, jonka kanssa tehdään diilejä kabineteissa, metsästysmajalla tai herrojen sauna-illassa.

Sivistys- ja hyvinvointivaltio pitää huolta heikommistaankin kaikkina aikoina.

 

]]>
1 http://tiinaarlin.puheenvuoro.uusisuomi.fi/264768-aktiivileikkuri-on-iskenyt-kipeasti-moneen-ihmiseen#comments Aktiivimalli Eduskuntavaalit 2019 Hyvinvointivaltio Kaveria ei jätetä Työtön Tue, 27 Nov 2018 07:07:50 +0000 Tiina Arlin http://tiinaarlin.puheenvuoro.uusisuomi.fi/264768-aktiivileikkuri-on-iskenyt-kipeasti-moneen-ihmiseen
Hallituksen käsittämätön työllisyyspolitiikka http://tiinaarlin.puheenvuoro.uusisuomi.fi/262605-hallituksen-kasittamaton-tyollisyyspolitiikka <p>&nbsp;</p><p>Iltalehti uutisoi 15.10.2018 &rdquo;Sipilän hallitus julkisti kohutun tiedonantonsa - &rdquo;Hallituskauden aikana on tullut yli 115 000 työllistä lisää&rdquo;<br /><br />Kertokaas minulle kuinka moni noista 115 000 työllisestä on kokoaikaisessa toistaiseksi voimassa olevassa työsuhteessa, jonka palkalla elää joutumatta hakemaan tukia Kelasta ja sosiaalitoimistosta?! &nbsp;<br />Kuinka monella työttömällä on loppunut huoli tulevasta ja on mahdollisuus tehdä suunnitelmia elämässä eteenpäin positiivisessa mielessä?<br /><br />Kuinka moni on &quot;työllistynyt&quot; vain näennäisesti tilastokikkailulla (= 0-soppari ilman tunteja, 1t töitä viikossa, palkaton työ tai muu temppu)?<br /><br />Kuinka moni niistä oikeista palkkatyöpaikoista on syntynyt hallituksesta huolimatta eikä sen takia?<br /><br />Kuinka moni palkaton työntekijä vie paikan palkkaa saavalta nyt ja tulevaisuudessa? Seura lehti uutisoi kesällä että jo n puoli miljoona suomalaista tekee palkatonta työtä!<br /><a href="https://seura.fi/asiat/ajankohtaista/yli-500000-suomalaista-tekee-ilmaista-tyota/"><u>https://seura.fi/asiat/ajankohtaista/yli-500000-suomalaista-tekee-ilmaista-tyota/</u></a></p><p>&nbsp;</p><p>Tänään 16.10.2018 eduskunnassa keskustellaan hallituksen tiedonannosta hallituksen työllisyyspolitiikasta ja työllistämiskynnyksen madaltamisesta pienissä yrityksissä.&nbsp; Huomenna on vuorossa luottamusäänestys, jonka tuloksen tietää etukäteen. &nbsp;<br />Omatunto, tieto tai lait ei taida paljon painaa kun äänestysnappeja valitaan.<br /><br />Asiantuntijoiden mukaan tällä tiedonannolla ei ole juridista merkitystä irtisanomislakiesityksen käsittelyn kannalta.<br />Moni asiantuntija myös sanoo, ettei työntekijää voi asettaa eriarvoiseen asemaan irtisanomisen suhteen sen perusteella minkä kokoisessa yrityksessä on töissä. Yhdenvertaisuus on perusoikeus.<br /><br />Jos hallituksen esitys irtisanomissuojan heikennyksestä alle 10 hengen yrityksissä menisi läpi, niin miten luulette työnhakijoiden käyttäytyvän sen jälkeen? Kuinka moni valitsee mieluummin haun kohteeksi 11 hengen yrityksen kuin 9 hengen yrityksen?&nbsp;<br />Työntekijä haluaa palkan lisäksi myös yhdenvertaista kohtelua ja turvaa. &nbsp;<br /><br />Miksi tällainen show ja sirkus pistetään pystyyn näin lähellä tulevia vaaleja?</p><p>&nbsp;</p><p>Hallituksen toiminta herättää enemmän kysymyksiä kuin antaa vastauksia! &nbsp;<br />Hallituksen toiminta on aiheuttanut enemmän ongelmia kuin tuonut ratkaisuja!</p><p>&nbsp;</p><p>&rdquo;Elämä on ikään kuin tikapuita myöten kiipeämistä: alapää etääntyy, mitä ylemmäksi pääsee&rdquo; (Santeri Alkio)</p><p>&nbsp;</p><p>&nbsp;</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div>  

Iltalehti uutisoi 15.10.2018 ”Sipilän hallitus julkisti kohutun tiedonantonsa - ”Hallituskauden aikana on tullut yli 115 000 työllistä lisää”

Kertokaas minulle kuinka moni noista 115 000 työllisestä on kokoaikaisessa toistaiseksi voimassa olevassa työsuhteessa, jonka palkalla elää joutumatta hakemaan tukia Kelasta ja sosiaalitoimistosta?!  
Kuinka monella työttömällä on loppunut huoli tulevasta ja on mahdollisuus tehdä suunnitelmia elämässä eteenpäin positiivisessa mielessä?

Kuinka moni on "työllistynyt" vain näennäisesti tilastokikkailulla (= 0-soppari ilman tunteja, 1t töitä viikossa, palkaton työ tai muu temppu)?

Kuinka moni niistä oikeista palkkatyöpaikoista on syntynyt hallituksesta huolimatta eikä sen takia?

Kuinka moni palkaton työntekijä vie paikan palkkaa saavalta nyt ja tulevaisuudessa? Seura lehti uutisoi kesällä että jo n puoli miljoona suomalaista tekee palkatonta työtä!
https://seura.fi/asiat/ajankohtaista/yli-500000-suomalaista-tekee-ilmaista-tyota/

 

Tänään 16.10.2018 eduskunnassa keskustellaan hallituksen tiedonannosta hallituksen työllisyyspolitiikasta ja työllistämiskynnyksen madaltamisesta pienissä yrityksissä.  Huomenna on vuorossa luottamusäänestys, jonka tuloksen tietää etukäteen.  
Omatunto, tieto tai lait ei taida paljon painaa kun äänestysnappeja valitaan.

Asiantuntijoiden mukaan tällä tiedonannolla ei ole juridista merkitystä irtisanomislakiesityksen käsittelyn kannalta.
Moni asiantuntija myös sanoo, ettei työntekijää voi asettaa eriarvoiseen asemaan irtisanomisen suhteen sen perusteella minkä kokoisessa yrityksessä on töissä. Yhdenvertaisuus on perusoikeus.

Jos hallituksen esitys irtisanomissuojan heikennyksestä alle 10 hengen yrityksissä menisi läpi, niin miten luulette työnhakijoiden käyttäytyvän sen jälkeen? Kuinka moni valitsee mieluummin haun kohteeksi 11 hengen yrityksen kuin 9 hengen yrityksen? 
Työntekijä haluaa palkan lisäksi myös yhdenvertaista kohtelua ja turvaa.  

Miksi tällainen show ja sirkus pistetään pystyyn näin lähellä tulevia vaaleja?

 

Hallituksen toiminta herättää enemmän kysymyksiä kuin antaa vastauksia!  
Hallituksen toiminta on aiheuttanut enemmän ongelmia kuin tuonut ratkaisuja!

 

”Elämä on ikään kuin tikapuita myöten kiipeämistä: alapää etääntyy, mitä ylemmäksi pääsee” (Santeri Alkio)

 

 

]]>
7 http://tiinaarlin.puheenvuoro.uusisuomi.fi/262605-hallituksen-kasittamaton-tyollisyyspolitiikka#comments Ay-liike Eduskuntavaali 2019 Hallituksen tiedonanto Irtisanomissuoja Työllisyyspolitiikka Tue, 16 Oct 2018 09:44:15 +0000 Tiina Arlin http://tiinaarlin.puheenvuoro.uusisuomi.fi/262605-hallituksen-kasittamaton-tyollisyyspolitiikka
Näillä mennään, vai mennäänkö työttömät ja muut pienituloiset? http://tiinaarlin.puheenvuoro.uusisuomi.fi/261657-nailla-mennaan-vai-mennaanko-tyottomat-ja-muut-pienituloiset <p>&nbsp;</p><p>Nykyhallituksen ja eduskunnan päätökset ovat saaneet minutkin monien muiden joukossa ihmettelemään päättäjien kykyä asettua tavallisen tallaajaan asemaan.<br /><br />Jos ja näköjään kun, päätökset tehdään isot rahat taskussa, tileillä ja herra ties missä piiloissa, niin helppo huudella ja äänestää uudistusten&nbsp;eli leikkausten perään. Itsellä kun on&nbsp;rahaa tehdä&nbsp;mitä vaan. Rahalla saa ja ...<br /><br />Mitä tapahtuu jos päättäjiksi todella pääsis heitä, joilla ei ole tuloja&nbsp;ja omaisuutta siinä määrin kuin nykyisillä päättäjillä on?!&nbsp; Tuota riskiä ei ilmeisesti mikään puolue ole halukas ottamaan,&nbsp; en itse edelleenkään ole nimettynä ehdolle seuraavissa eduskuntavaaleissa enkä ole muitakaan pitkäaikaistyöttömiä&nbsp; ehdolla huomannut. Herranjumala , mehän voitais saada aikaan jotain hyvää heikko-osaisille jos ehdolle tai jopa läpi päästäis vaaleissa.&nbsp; :O<br />&nbsp;</p><p>Rahakkaat hyvä-veli/sisko kerhot tietää keitä päästää ehdolle ja keitä ei.... ja niillä sit mennään ja me muut kärsitään. Näin se menee.</p><p>&nbsp;</p><p>Hallituksen/eduskunnan toiminta on suorastaan outoa&hellip;</p><p><br />Halutaan vähentää byrokratiaa, paitsi työttömien kohdalla joiden täytyy tehdä tiliään elämästään enemmän kuin rikoksesta tuomitun käräjillä, mutta taksikuskiksi pääsee sanomalla että olen taksikuski, en tosin tiedä missä olen tai mihin olen menossa mutta. &hellip;<br /><br />Milloin tämä hulluus loppuu?!<br /><br />Haudataan aktiivimallit, lopetetaan köyhien kyykytys&nbsp;ja vaaditaan takseilta&nbsp;ammattitaitoa.&nbsp; Ihan vaikka vain näin aluksi.<br /><br />Mikä auttaa ? Kauniit pyynnöt ? Kivat kyselyt ? &nbsp;Lakot ? Kapina ?</p><p>&nbsp;</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div>  

Nykyhallituksen ja eduskunnan päätökset ovat saaneet minutkin monien muiden joukossa ihmettelemään päättäjien kykyä asettua tavallisen tallaajaan asemaan.

Jos ja näköjään kun, päätökset tehdään isot rahat taskussa, tileillä ja herra ties missä piiloissa, niin helppo huudella ja äänestää uudistusten eli leikkausten perään. Itsellä kun on rahaa tehdä mitä vaan. Rahalla saa ja ...

Mitä tapahtuu jos päättäjiksi todella pääsis heitä, joilla ei ole tuloja ja omaisuutta siinä määrin kuin nykyisillä päättäjillä on?!  Tuota riskiä ei ilmeisesti mikään puolue ole halukas ottamaan,  en itse edelleenkään ole nimettynä ehdolle seuraavissa eduskuntavaaleissa enkä ole muitakaan pitkäaikaistyöttömiä  ehdolla huomannut. Herranjumala , mehän voitais saada aikaan jotain hyvää heikko-osaisille jos ehdolle tai jopa läpi päästäis vaaleissa.  :O
 

Rahakkaat hyvä-veli/sisko kerhot tietää keitä päästää ehdolle ja keitä ei.... ja niillä sit mennään ja me muut kärsitään. Näin se menee.

 

Hallituksen/eduskunnan toiminta on suorastaan outoa…


Halutaan vähentää byrokratiaa, paitsi työttömien kohdalla joiden täytyy tehdä tiliään elämästään enemmän kuin rikoksesta tuomitun käräjillä, mutta taksikuskiksi pääsee sanomalla että olen taksikuski, en tosin tiedä missä olen tai mihin olen menossa mutta. …

Milloin tämä hulluus loppuu?!

Haudataan aktiivimallit, lopetetaan köyhien kyykytys ja vaaditaan takseilta ammattitaitoa.  Ihan vaikka vain näin aluksi.

Mikä auttaa ? Kauniit pyynnöt ? Kivat kyselyt ?  Lakot ? Kapina ?

 

]]>
2 http://tiinaarlin.puheenvuoro.uusisuomi.fi/261657-nailla-mennaan-vai-mennaanko-tyottomat-ja-muut-pienituloiset#comments Eduskuntavaalit 2019 Empatia Hyvä veli -verkosto Taksilakiuudistus Työtön Thu, 27 Sep 2018 13:29:35 +0000 Tiina Arlin http://tiinaarlin.puheenvuoro.uusisuomi.fi/261657-nailla-mennaan-vai-mennaanko-tyottomat-ja-muut-pienituloiset
Työtön ehdokas - uhka vai mahdollisuus http://tiinaarlin.puheenvuoro.uusisuomi.fi/259417-tyoton-ehdokas-uhka-vai-mahdollisuus <p>&nbsp;</p><p>Rikkailla, yrittäjillä, työläisillä ja opiskelijoilla on edustajansa eduskunnassa samoin erilaisista rikoksista tuomituilla.</p><p>&nbsp;</p><p>Olisi jo korkea aika saada eduskuntaan myös pätkätyöstä, työttömyydestä, te-toimiston järkkäämistä kursseista, palkattomasta työstä, laittomista potkuista, työsuhderiita-asian käräjöinnistä / voittamisesta ja pitkäaikaistyöttömyydestä omakohtaisesti kärsinyt ja kokemusta saanut henkilö = minä.</p><p>&nbsp;</p><p>Jos eduskunnan on tarkoitus kattavasti edustaa koko kansaa, niin myös pienituloisten pitäisi saada sinne edustus.</p><p>&nbsp;</p><p>SDP voisi ottaa kopin tästä ehdokas ehdokkaasta!</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div>  

Rikkailla, yrittäjillä, työläisillä ja opiskelijoilla on edustajansa eduskunnassa samoin erilaisista rikoksista tuomituilla.

 

Olisi jo korkea aika saada eduskuntaan myös pätkätyöstä, työttömyydestä, te-toimiston järkkäämistä kursseista, palkattomasta työstä, laittomista potkuista, työsuhderiita-asian käräjöinnistä / voittamisesta ja pitkäaikaistyöttömyydestä omakohtaisesti kärsinyt ja kokemusta saanut henkilö = minä.

 

Jos eduskunnan on tarkoitus kattavasti edustaa koko kansaa, niin myös pienituloisten pitäisi saada sinne edustus.

 

SDP voisi ottaa kopin tästä ehdokas ehdokkaasta! ]]> 0 http://tiinaarlin.puheenvuoro.uusisuomi.fi/259417-tyoton-ehdokas-uhka-vai-mahdollisuus#comments Äänestäjien luottamus Edukuntavaalit 2019 Ehdokasasettelu Mahdollisuuksien tasa-arvo Pitkäaikaistyötön Mon, 13 Aug 2018 07:11:32 +0000 Tiina Arlin http://tiinaarlin.puheenvuoro.uusisuomi.fi/259417-tyoton-ehdokas-uhka-vai-mahdollisuus Suomalaiset työttömät joutuvat lähtemään turvapaikanhakuun? http://tiinaarlin.puheenvuoro.uusisuomi.fi/259165-suomalaiset-tyottomat-joutuvat-lahtemaan-turvapaikanhakuun <p>&nbsp;</p><p>Hallitus haluaa taas vaihteeksi kaunistaa työttömyystilastoja, siis ei kun alentaa työttömyyttä, vai mitä se nyt on kun vaalit lähestyvät.</p><p>Aiemmat keinot vähentää työttömyyttä ovat olleet mm työttömän tiheämpi tilitysvelvollisuus Te-toimistoon = työttömien &rdquo;haastattelut&rdquo;, Te-toimiston&nbsp;&rdquo;omat palvelut&rdquo;- sivujen vahtiminen = varmista ettei vaan&nbsp;rasti unohdu jostain ruudusta&nbsp;ja aktiivimalli 1 (ja suunnitteilla oleva aktiivimalli 2).<br /><br />Näiden keinojen teho on näkynyt työttömien tulojen vähenemisenä, useana karenssipäätöksenä ja yleisen pahoinvoinnin lisääntymisenä. &nbsp;Tunnin viikossa töitä tekevän tai 0-sopimuslaisen 0-tuntia työtä sisältävän työsopimuksen laskeminen työlliseksi on myös tehokkaasti kaunistanut työttömyystilastoja.</p><p>Toivottavasti uusin työllisyyden parantamiskeino ei ole palkaton pakkotyö holhoukseen asettamisen uhalla. Sellaisen kuvan saa kun lukee Seuran jutun:</p><p><a href="https://seura.fi/asiat/ajankohtaista/miia-kieltaytyi-palkattomasta-tyosta-kunta-haki-holhouksen-alaiseksi-pitaako-kunta-ilmaistoista-kieltaytyvaa-hulluna/"><u>https://seura.fi/asiat/ajankohtaista/miia-kieltaytyi-palkattomasta-tyosta-kunta-haki-holhouksen-alaiseksi-pitaako-kunta-ilmaistoista-kieltaytyvaa-hulluna/</u></a></p><p>&nbsp;</p><p>On pakko toivoa ettei juttu ole tosi! Tuolle linjalle jos Suomessa lähdetään, että orjatyöstä kieltäytyminen johtaa holhoukseen asettamiseen niin siitä ei hyvää seuraa.<br /><br />Jossain jo jonkin muun tapauksen yhteydessä kehuttiin ihmisen kansalaistottelemattomuutta, kun viranomaispäätös ei miellyttänyt. Millaista tottelemattomuutta tulemme näkemään jos työttömien vaino menee tälle tasolle.</p><p>&nbsp;</p><p>Missä ovat työttömän ihmisoikeudet ja itsemääräämisoikeus?</p><p>&nbsp;</p><p>Miksi niin monelta unohtuu, että työtön on tunteva ihminen ja yksilö. Työttömyys voi myös osua kenen tahansa omalle kohdalle.</p><p>&nbsp;</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div>  

Hallitus haluaa taas vaihteeksi kaunistaa työttömyystilastoja, siis ei kun alentaa työttömyyttä, vai mitä se nyt on kun vaalit lähestyvät.

Aiemmat keinot vähentää työttömyyttä ovat olleet mm työttömän tiheämpi tilitysvelvollisuus Te-toimistoon = työttömien ”haastattelut”, Te-toimiston ”omat palvelut”- sivujen vahtiminen = varmista ettei vaan rasti unohdu jostain ruudusta ja aktiivimalli 1 (ja suunnitteilla oleva aktiivimalli 2).

Näiden keinojen teho on näkynyt työttömien tulojen vähenemisenä, useana karenssipäätöksenä ja yleisen pahoinvoinnin lisääntymisenä.  Tunnin viikossa töitä tekevän tai 0-sopimuslaisen 0-tuntia työtä sisältävän työsopimuksen laskeminen työlliseksi on myös tehokkaasti kaunistanut työttömyystilastoja.

Toivottavasti uusin työllisyyden parantamiskeino ei ole palkaton pakkotyö holhoukseen asettamisen uhalla. Sellaisen kuvan saa kun lukee Seuran jutun:

https://seura.fi/asiat/ajankohtaista/miia-kieltaytyi-palkattomasta-tyosta-kunta-haki-holhouksen-alaiseksi-pitaako-kunta-ilmaistoista-kieltaytyvaa-hulluna/

 

On pakko toivoa ettei juttu ole tosi! Tuolle linjalle jos Suomessa lähdetään, että orjatyöstä kieltäytyminen johtaa holhoukseen asettamiseen niin siitä ei hyvää seuraa.

Jossain jo jonkin muun tapauksen yhteydessä kehuttiin ihmisen kansalaistottelemattomuutta, kun viranomaispäätös ei miellyttänyt. Millaista tottelemattomuutta tulemme näkemään jos työttömien vaino menee tälle tasolle.

 

Missä ovat työttömän ihmisoikeudet ja itsemääräämisoikeus?

 

Miksi niin monelta unohtuu, että työtön on tunteva ihminen ja yksilö. Työttömyys voi myös osua kenen tahansa omalle kohdalle.

 

]]>
7 http://tiinaarlin.puheenvuoro.uusisuomi.fi/259165-suomalaiset-tyottomat-joutuvat-lahtemaan-turvapaikanhakuun#comments Eduskuntavaalit 2019 Holhous Orjatyö Palkaton työ Työtön Tue, 07 Aug 2018 13:57:49 +0000 Tiina Arlin http://tiinaarlin.puheenvuoro.uusisuomi.fi/259165-suomalaiset-tyottomat-joutuvat-lahtemaan-turvapaikanhakuun
Sanattomaksi vetää vai vetääkö http://tiinaarlin.puheenvuoro.uusisuomi.fi/257531-sanattomaksi-vetaa-vai-vetaako <p>&nbsp;</p><p>Jos sinulla ei ole mitään sanottavaa älä sano sitä.</p><p>Ahistaa. &nbsp;</p><p>Kirjoittaminen on terapiaa. &nbsp;</p><p>Aktiivimalli. Aktivimalli2. Taksiuudistus. Sote. Hallintohimmelit. Byrokratia. &nbsp;Muovijäte merissä. Lähiluonnon tuhoaminen rakentamalla. &nbsp;&nbsp;&nbsp;</p><p>Elämän tarkoitus, onko sitä. &nbsp;&nbsp;</p><p>Löysin nyt tarkoitukseni ainakin hetkeksi, vien vesiastioita lähialueelle linnuille ja oraville. Luonto on rutikuiva eikä sateista ole tietoakaan.<br />&nbsp;</p><p>&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; <em>Jos voisin estää yhtä sydäntä särkymästä<br />&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; En elä turhaan<br />&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; &nbsp;&nbsp;Jos helpotan yhden ihmiselämän tuskaa<br />&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; &nbsp;&nbsp;&nbsp;tai lievitän yhtä kipua<br />&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; &nbsp;&nbsp;&nbsp;tai autan pyörtyneen punarinnan<br />&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; &nbsp;&nbsp;takaisin pesäänsä<br />&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; &nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;En elä turhaan.</em></p><p><em>&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; -Emily Dickinson-</em></p><p>&nbsp;</p><p>&nbsp;</p><p>Pötkiikö tällä pitkälle.</p><p>Ehdokkuus 2019 eduskuntavaaleissa sdp Uusimaa riveissä olisi se mun juttu, mutta se on korkeamman tahon päätettävissä enkä nyt tarkoita Luojaa. Pitkäaikaistyöttömyyden kokemusasiantuntija ehdolle, ei huono idea, eihän.</p><p>&nbsp;</p><p>Tammikuussa olin A-studiossa puhumassa aktiivimallista ja ohjelman voi vielä katsoa <a href="https://areena.yle.fi/1-4341924"><u>https://areena.yle.fi/1-4341924</u></a></p><p>&nbsp;</p><p>Toukokuussa minulle soitti Me Naiset lehden toimittaja aktiivimalliin liittyen. Aktiivimalli ei koske juuri nyt minua mutta toimittaja kiinnostui tilanteestani ja syntyikin tämä juttu, jossa tarkoitus oli pohtia työllistymisen vaikeutta oikeusprosessin jälkeen, historiallista oikeudenkäyntiä lainsäätäjää vastaan työsopimuslain rikkomisesta, nykyisten eduskunta avustajien parempaa työsuhdeturvaa tapaukseni johdosta ja raskaan pitkän prosessin vaikutusta minuun.</p><p>&nbsp;<a href="https://www.menaiset.fi/artikkeli/ajankohtaista/ihmiset/tiinalla-oli-tyotoveruutta-laheisempi-suhde-varattuun"><u>https://www.menaiset.fi/artikkeli/ajankohtaista/ihmiset/tiinalla-oli-tyotoveruutta-laheisempi-suhde-varattuun</u></a></p><p>Jos olisin selvännäkijä, olisin tiennyt, ettei juttu menekään ihan niin kuin oli tarkoitus. Otsikointia myöten juttu lähtee eri linjoille kuin ajatus oli. No näillä mennään.&nbsp; Jatkojuttua näyttää joku kommentoijista kaipaavan ja ehkä sellainen tosiaan olisi paikallaan.</p><p>&nbsp;</p><p>Jos pitäisi kuvailla tunnelmia vuosilta 2010-2011 niin : &nbsp;</p><p><em>&quot;Minä tunsin itseni niin onnelliseksi, etten edes pelännyt tämän hetken menevän ohi.&quot; &ndash; Tove Jansson-</em></p><p>&nbsp;</p><p>Tunnelmat 2012-2014 jäljiltä:</p><p><em>&quot;Pelokas kauhistuu ennen vaaraa, pelkuri vaaran hetkellä, rohkea vaaran mentyä ohi.&quot; -Jean Paul Richter-</em></p><p>&nbsp;</p><p>&nbsp;&quot;Ole vaiti tai lausu jotakin, mikä on vaitioloa parempi.&quot;-Pythagoras-</p><p>&nbsp;</p><p>Tulipahan sanottua.</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div>  

Jos sinulla ei ole mitään sanottavaa älä sano sitä.

Ahistaa.  

Kirjoittaminen on terapiaa.  

Aktiivimalli. Aktivimalli2. Taksiuudistus. Sote. Hallintohimmelit. Byrokratia.  Muovijäte merissä. Lähiluonnon tuhoaminen rakentamalla.    

Elämän tarkoitus, onko sitä.   

Löysin nyt tarkoitukseni ainakin hetkeksi, vien vesiastioita lähialueelle linnuille ja oraville. Luonto on rutikuiva eikä sateista ole tietoakaan.
 

                          Jos voisin estää yhtä sydäntä särkymästä
                         En elä turhaan
                        Jos helpotan yhden ihmiselämän tuskaa
                        tai lievitän yhtä kipua
                       tai autan pyörtyneen punarinnan
                      takaisin pesäänsä
                     En elä turhaan.

                    -Emily Dickinson-

 

 

Pötkiikö tällä pitkälle.

Ehdokkuus 2019 eduskuntavaaleissa sdp Uusimaa riveissä olisi se mun juttu, mutta se on korkeamman tahon päätettävissä enkä nyt tarkoita Luojaa. Pitkäaikaistyöttömyyden kokemusasiantuntija ehdolle, ei huono idea, eihän.

 

Tammikuussa olin A-studiossa puhumassa aktiivimallista ja ohjelman voi vielä katsoa https://areena.yle.fi/1-4341924

 

Toukokuussa minulle soitti Me Naiset lehden toimittaja aktiivimalliin liittyen. Aktiivimalli ei koske juuri nyt minua mutta toimittaja kiinnostui tilanteestani ja syntyikin tämä juttu, jossa tarkoitus oli pohtia työllistymisen vaikeutta oikeusprosessin jälkeen, historiallista oikeudenkäyntiä lainsäätäjää vastaan työsopimuslain rikkomisesta, nykyisten eduskunta avustajien parempaa työsuhdeturvaa tapaukseni johdosta ja raskaan pitkän prosessin vaikutusta minuun.

 https://www.menaiset.fi/artikkeli/ajankohtaista/ihmiset/tiinalla-oli-tyotoveruutta-laheisempi-suhde-varattuun

Jos olisin selvännäkijä, olisin tiennyt, ettei juttu menekään ihan niin kuin oli tarkoitus. Otsikointia myöten juttu lähtee eri linjoille kuin ajatus oli. No näillä mennään.  Jatkojuttua näyttää joku kommentoijista kaipaavan ja ehkä sellainen tosiaan olisi paikallaan.

 

Jos pitäisi kuvailla tunnelmia vuosilta 2010-2011 niin :  

"Minä tunsin itseni niin onnelliseksi, etten edes pelännyt tämän hetken menevän ohi." – Tove Jansson-

 

Tunnelmat 2012-2014 jäljiltä:

"Pelokas kauhistuu ennen vaaraa, pelkuri vaaran hetkellä, rohkea vaaran mentyä ohi." -Jean Paul Richter-

 

 "Ole vaiti tai lausu jotakin, mikä on vaitioloa parempi."-Pythagoras-

 

Tulipahan sanottua.

]]>
0 http://tiinaarlin.puheenvuoro.uusisuomi.fi/257531-sanattomaksi-vetaa-vai-vetaako#comments Aktiivimalli Eduskuntavaali 2019 Elämän tarkoitus Maakunta- ja soteuudistus Taksiliikenteen vapauttaminen Thu, 28 Jun 2018 07:37:52 +0000 Tiina Arlin http://tiinaarlin.puheenvuoro.uusisuomi.fi/257531-sanattomaksi-vetaa-vai-vetaako
Arkadianmäen Kirstunvartija ja rivien välit http://tiinaarlin.puheenvuoro.uusisuomi.fi/254162-arkadianmaen-kirstunvartija-ja-rivien-valit <p>&nbsp;</p><p>Aloitin Pertti J Rosilan&nbsp;Arkadianmäen Kirstunvartija&nbsp;kirjan lukemisen. Olen päässyt sivun 30 loppuun.</p><p>&rdquo;Eduskunnan hallinto-osasto tekee työsopimuksen henkilön kanssa, jonka kansanedustaja haluaa avustajakseen. En muista viime vuosilta tapauksia, että hallinto olisi torjunut yhtäkään kansanedustajan esittämää henkilöä. Minä olisin torpannut useankin, mutta olen ollut huutava ääni korvesta, jota ei ole kuunneltu. Harvasta valintasihdistä tai oikeasti sen kokonaan puuttumisesta johtuu, että varsinkin vuoden 2011 vaalien jälkeen eduskuntaan on tullut täysin sopimattomia avustajia. Eräistä on päästy eroon sopimalla ja maksamalla. Joidenkin kanssa on jouduttu käräjöimään, ja joitakin joudutaan vain sietämään. Ongelmatapaukset eivät vain vähennä avustajien työn arvostusta, vaan heikentävät koko eduskunnan arvostusta.&rdquo;(Rosila)</p><p>Koska itse olen vuonna 2011 eduskuntaan palkattu avustaja ja tietääkseni vielä ainoa, joka on eduskunnan kanslian kanssa koskaan käräjillä käynyt ja jutun voittanutkin, niin herättihän tuo kohta kirjassa hiukan ihmetystä.</p><p>Millainen kristallipallo Rosilalla on ollut käytössä jos hän olisi osannut torpata &rdquo;vääriä&rdquo; avustajia? Tuon kristallipallon olisi varmasti moni meistä avustajistakin halunnut itselleen ennen päätöksen tekoa avustajaksi lähtemisestään.</p><p>Rosilan vihjailu sopimattomista avustajista ilman jutun tarkempaa avaamista antaa oudon kuvan eduskunnan toiminnasta. Ymmärrän toki sen, että kirstunvartijaa harmittaa kansanedustajien aiheuttamien sotkujen maksaminen eikä häntä varmaan innosta myöskään lainsäätäjien lain rikkominen.</p><p>Oikeudenkäyntini 2012-2014 &rdquo;määräaikaisten työsopimusten ja työsuhteen kestoa on&nbsp; perusteettomasti rajattu, sekä työsopimuksen perusteettomasta&nbsp; päättämisestä; ensisijaisesti työsopimuksen tosiasiallisesta purkamisesta, toissijaisesti työsopimuksen irtisanomisesta&rdquo; .</p><p>Käräjäoikeuden tuomio (lainaukset) kertoo mistä oikeudenkäynnissä oli kyse: &nbsp;<br /><br />&rdquo;Arlinin ja Hongiston välisestä viestittelystä käräjäoikeus on saanut sen käsityksen, että heidän välillään on ollut läheisempi suhde kuin pelkkä työtoveruus. Kuinka pitkälle suhde on edennyt jää arvoitukseksi, eikä sillä ole tämän jutun ratkaisun kannalta merkitystä.&rdquo;<br />&rdquo;Se, että Hongiston ja Arlinin henkilökohtainen suhde on viilentynyt ja muuttunut Hongiston mielestä kiusalliseksi ei ole myöskään hyväksyttävä peruste Arlinin työsuhteen päättämiselle.&rdquo;<br /><br />&rdquo;Ei ole ollut olemassa perusteltua syytä tehdä Arlinin kanssa määräaikaisia työsopimuksia, joiden yhteenlaskettu kesto alittaa kansanedustajan toimikauden.&rdquo;<br />&rdquo;Vastaajalla ei ole ollut asiallista ja painavaa syytä päättää Arlinin työsuhdetta.&rdquo;<br />&quot;Arlin on irtisanottu, vaikka hänen määräaikainen työsopimuksensa olisi päättynyt kaksi päivää myöhemmin, mitä käräjäoikeus pitää loukkaavana menettelynä.&rdquo;<br />&rdquo;Arlin ei itse ole antanut aihetta työsopimuksen päättämiseen.&rdquo;<br /><br />&rdquo;Vastaaja on pääosin hävinnyt asian. Vastaaja on vedonnut siihen, että se on sovinnollisesti tarjonnut yhdeksän kuukauden palkkaa vastaavan määrän korvaukseksi Arlinille ja viitannut ratkaisuun KKO:2008:52. Käräjäoikeus toteaa, että siinä asiassa oli kysymys kiinteistönkaupasta. Sovintotarjouksen tehnyt osapuoli tuomittiin lopulta maksamaan vastapuolelle vähemmän kuin hän oli tarjonnut sovintoneuvotteluissa ja häntä pidettiin jutun voittaneena osapuolena. Siinä jutussa vastapuoli oli aiheuttanut poikkeuksellisen laajan todistelun ja siten suuret kulut.&nbsp; Käräjäoikeus pitää tätä asiaa poikkeavana tuosta asiasta, koska tässä on ollut kyse työsuhteesta, jossa työntekijää pidetään lähtökohtaisesti suojattavana osapuolena.&nbsp;Arlin ei ole korvausten puolesta voittanut rahallisesti paljoakaan vastaajan sovintotarjoukseen nähden. Määräaikaisen työsopimuksen solmimisen perusteet ja sen irtisanomisen perusteet ovat kuitenkin olleet sen verran oikeudellisesti epäselviä asioita, että oikeudenkäynnille on ollut perusteltu aihe.&rdquo;</p><p>Oikeudenkäyntini takia nykyisillä avustajilla on parempi työsuhdeturva.<br />Se, että kansanedustaja halusi päästä minusta eroon omista henkilökohtaisista syistään, ei tee minusta epäpätevää tai sopimatonta avustajaa.</p><p>&nbsp;</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div>  

Aloitin Pertti J Rosilan Arkadianmäen Kirstunvartija kirjan lukemisen. Olen päässyt sivun 30 loppuun.

”Eduskunnan hallinto-osasto tekee työsopimuksen henkilön kanssa, jonka kansanedustaja haluaa avustajakseen. En muista viime vuosilta tapauksia, että hallinto olisi torjunut yhtäkään kansanedustajan esittämää henkilöä. Minä olisin torpannut useankin, mutta olen ollut huutava ääni korvesta, jota ei ole kuunneltu. Harvasta valintasihdistä tai oikeasti sen kokonaan puuttumisesta johtuu, että varsinkin vuoden 2011 vaalien jälkeen eduskuntaan on tullut täysin sopimattomia avustajia. Eräistä on päästy eroon sopimalla ja maksamalla. Joidenkin kanssa on jouduttu käräjöimään, ja joitakin joudutaan vain sietämään. Ongelmatapaukset eivät vain vähennä avustajien työn arvostusta, vaan heikentävät koko eduskunnan arvostusta.”(Rosila)

Koska itse olen vuonna 2011 eduskuntaan palkattu avustaja ja tietääkseni vielä ainoa, joka on eduskunnan kanslian kanssa koskaan käräjillä käynyt ja jutun voittanutkin, niin herättihän tuo kohta kirjassa hiukan ihmetystä.

Millainen kristallipallo Rosilalla on ollut käytössä jos hän olisi osannut torpata ”vääriä” avustajia? Tuon kristallipallon olisi varmasti moni meistä avustajistakin halunnut itselleen ennen päätöksen tekoa avustajaksi lähtemisestään.

Rosilan vihjailu sopimattomista avustajista ilman jutun tarkempaa avaamista antaa oudon kuvan eduskunnan toiminnasta. Ymmärrän toki sen, että kirstunvartijaa harmittaa kansanedustajien aiheuttamien sotkujen maksaminen eikä häntä varmaan innosta myöskään lainsäätäjien lain rikkominen.

Oikeudenkäyntini 2012-2014 ”määräaikaisten työsopimusten ja työsuhteen kestoa on  perusteettomasti rajattu, sekä työsopimuksen perusteettomasta  päättämisestä; ensisijaisesti työsopimuksen tosiasiallisesta purkamisesta, toissijaisesti työsopimuksen irtisanomisesta” .

Käräjäoikeuden tuomio (lainaukset) kertoo mistä oikeudenkäynnissä oli kyse:  

”Arlinin ja Hongiston välisestä viestittelystä käräjäoikeus on saanut sen käsityksen, että heidän välillään on ollut läheisempi suhde kuin pelkkä työtoveruus. Kuinka pitkälle suhde on edennyt jää arvoitukseksi, eikä sillä ole tämän jutun ratkaisun kannalta merkitystä.”
”Se, että Hongiston ja Arlinin henkilökohtainen suhde on viilentynyt ja muuttunut Hongiston mielestä kiusalliseksi ei ole myöskään hyväksyttävä peruste Arlinin työsuhteen päättämiselle.”

”Ei ole ollut olemassa perusteltua syytä tehdä Arlinin kanssa määräaikaisia työsopimuksia, joiden yhteenlaskettu kesto alittaa kansanedustajan toimikauden.”
”Vastaajalla ei ole ollut asiallista ja painavaa syytä päättää Arlinin työsuhdetta.”
"Arlin on irtisanottu, vaikka hänen määräaikainen työsopimuksensa olisi päättynyt kaksi päivää myöhemmin, mitä käräjäoikeus pitää loukkaavana menettelynä.”
”Arlin ei itse ole antanut aihetta työsopimuksen päättämiseen.”

”Vastaaja on pääosin hävinnyt asian. Vastaaja on vedonnut siihen, että se on sovinnollisesti tarjonnut yhdeksän kuukauden palkkaa vastaavan määrän korvaukseksi Arlinille ja viitannut ratkaisuun KKO:2008:52. Käräjäoikeus toteaa, että siinä asiassa oli kysymys kiinteistönkaupasta. Sovintotarjouksen tehnyt osapuoli tuomittiin lopulta maksamaan vastapuolelle vähemmän kuin hän oli tarjonnut sovintoneuvotteluissa ja häntä pidettiin jutun voittaneena osapuolena. Siinä jutussa vastapuoli oli aiheuttanut poikkeuksellisen laajan todistelun ja siten suuret kulut.  Käräjäoikeus pitää tätä asiaa poikkeavana tuosta asiasta, koska tässä on ollut kyse työsuhteesta, jossa työntekijää pidetään lähtökohtaisesti suojattavana osapuolena. Arlin ei ole korvausten puolesta voittanut rahallisesti paljoakaan vastaajan sovintotarjoukseen nähden. Määräaikaisen työsopimuksen solmimisen perusteet ja sen irtisanomisen perusteet ovat kuitenkin olleet sen verran oikeudellisesti epäselviä asioita, että oikeudenkäynnille on ollut perusteltu aihe.”

Oikeudenkäyntini takia nykyisillä avustajilla on parempi työsuhdeturva.
Se, että kansanedustaja halusi päästä minusta eroon omista henkilökohtaisista syistään, ei tee minusta epäpätevää tai sopimatonta avustajaa.

 

]]>
0 http://tiinaarlin.puheenvuoro.uusisuomi.fi/254162-arkadianmaen-kirstunvartija-ja-rivien-valit#comments Arkadianmäki Avoimuus Eduskunta-avustajat Politiikan arki Työsopimuslaki Sat, 21 Apr 2018 07:47:53 +0000 Tiina Arlin http://tiinaarlin.puheenvuoro.uusisuomi.fi/254162-arkadianmaen-kirstunvartija-ja-rivien-valit
Aktiivileikkuri iskee moniin epäinhimillisesti http://tiinaarlin.puheenvuoro.uusisuomi.fi/253428-aktiivileikkuri-iskee-moniin-epainhimillisesti <p>&nbsp;</p><p>Mediasta on saanut lukea ja kuulla, että Kelan ennakkotietojen mukaan Kelan työttömyysturvan saajista vain vajaa puolet on alkuvuoden aikana täyttänyt aktiivisuusehdon.&nbsp; Työttömyystuki on siis leikkautumassa yli puolelta työmarkkinatukea tai peruspäivärahaa saavalta.</p><p>Ansiosidonnaisen päivärahan saajien määrästä, jotka joutuvat leikkurin kouriin ei ole vielä arvioita.</p><p>Täytti aktiivisuusehdon?! Osoitti aktiivisuutta?! Vaikka jokainen työtön olisi hakenut useita kurssi- tai työpaikkoja niin kaikille niitä paikkoja ei ollut tarjolla.</p><p>Eli kuka ei ole ollut aktiivinen?! Aktiivisia eivät olleet työnantajat ja kurssien järjestäjät koska eivät mahduttaneet kaikkia työttömiä vaadittaviin aktiivisuusehdon täyttäviin paikkoihin.</p><p>Työtöntä rangaistaan tukien leikkauksella asiassa johon hän ei ole voinut vaikuttaa. Aktiivimalli on vain päivärahaleikkuri, se ei luo uusia palkkatyöpaikkoja.</p><p>Aktiivimalli aiheuttaa inhimillistä hätää ja kärsimystä.</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div>  

Mediasta on saanut lukea ja kuulla, että Kelan ennakkotietojen mukaan Kelan työttömyysturvan saajista vain vajaa puolet on alkuvuoden aikana täyttänyt aktiivisuusehdon.  Työttömyystuki on siis leikkautumassa yli puolelta työmarkkinatukea tai peruspäivärahaa saavalta.

Ansiosidonnaisen päivärahan saajien määrästä, jotka joutuvat leikkurin kouriin ei ole vielä arvioita.

Täytti aktiivisuusehdon?! Osoitti aktiivisuutta?! Vaikka jokainen työtön olisi hakenut useita kurssi- tai työpaikkoja niin kaikille niitä paikkoja ei ollut tarjolla.

Eli kuka ei ole ollut aktiivinen?! Aktiivisia eivät olleet työnantajat ja kurssien järjestäjät koska eivät mahduttaneet kaikkia työttömiä vaadittaviin aktiivisuusehdon täyttäviin paikkoihin.

Työtöntä rangaistaan tukien leikkauksella asiassa johon hän ei ole voinut vaikuttaa. Aktiivimalli on vain päivärahaleikkuri, se ei luo uusia palkkatyöpaikkoja.

Aktiivimalli aiheuttaa inhimillistä hätää ja kärsimystä.

]]>
5 http://tiinaarlin.puheenvuoro.uusisuomi.fi/253428-aktiivileikkuri-iskee-moniin-epainhimillisesti#comments Aktiivimalli Eduskuntavaali 2019 Hallituksen leikkauspolitiikka Inhimillinen päätöksenteko Työttömät Fri, 06 Apr 2018 15:30:42 +0000 Tiina Arlin http://tiinaarlin.puheenvuoro.uusisuomi.fi/253428-aktiivileikkuri-iskee-moniin-epainhimillisesti
Lisätään sähkön kulutusta pyöräilemällä? http://tiinaarlin.puheenvuoro.uusisuomi.fi/252575-lisataan-sahkon-kulutusta-pyorailemalla <p>&nbsp;</p><p>Hallitus esittää sähköpyörän hankintaan 400 euron suuruista hankintatukea vuosille 2018&ndash;2021.</p><p>Saavatko tuon 400 euron tuen myös ne kansalaiset, jotka eivät osallistu kulutusjuhlaan kallista uutta sähköpyörää ostamalla vaan kulkevat edelleen kävellen eivätkä edes lisää sähkön kulutusta?</p><p>Sähköpyörän akku kestää 30-70 km ja akun lataaminen vie useita tunteja, vaihtelua eri merkeillä.</p><p>&nbsp;Onko sähkön kulutusta todella syytä lisätä ja tukea? Miten tämä sopii hallituksen ilmasto- ja energiastrategiaan?&nbsp; Energian säästö edistää myös uusiutuvan energian osuuden kasvattamista.</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div>  

Hallitus esittää sähköpyörän hankintaan 400 euron suuruista hankintatukea vuosille 2018–2021.

Saavatko tuon 400 euron tuen myös ne kansalaiset, jotka eivät osallistu kulutusjuhlaan kallista uutta sähköpyörää ostamalla vaan kulkevat edelleen kävellen eivätkä edes lisää sähkön kulutusta?

Sähköpyörän akku kestää 30-70 km ja akun lataaminen vie useita tunteja, vaihtelua eri merkeillä.

 Onko sähkön kulutusta todella syytä lisätä ja tukea? Miten tämä sopii hallituksen ilmasto- ja energiastrategiaan?  Energian säästö edistää myös uusiutuvan energian osuuden kasvattamista.

]]>
17 http://tiinaarlin.puheenvuoro.uusisuomi.fi/252575-lisataan-sahkon-kulutusta-pyorailemalla#comments Eduskuntavaali 2019 Energia- ja ilmastopolitiikka Energian säästö Kulutusjuhla Polkupyöräily Tue, 20 Mar 2018 06:42:54 +0000 Tiina Arlin http://tiinaarlin.puheenvuoro.uusisuomi.fi/252575-lisataan-sahkon-kulutusta-pyorailemalla