TiinaArlin Ääni työttömälle

Kaikki blogit puheenaiheesta Leikkauslista

Sote-uudistuksen syrjäseutuleikkaukset hahmottumassa Pohjois-Pohjanmaalla

Pohjois-Pohjanmaalla on keskusteltu viime viikkoina alueellisesti sote-uudistusta valmistelevan PoPSTer-hankkeen pohdinnoista, jonka mukaan maakunnasta voitaisiin lakkauttaa jatkossa vuodeosastot jopa kymmenestä kunnasta. Kyseessä on puhdas leikkauslista. Tätä hallituksen sote-uudistuksen konkretisoituminen tietää!

Eduskunta mukaan talkoisiin

Viimeiset päivät ovat olleet melkoista mylläkkää, niin puolesta kuin vastaan hallituksen suunnitelmien.

Suomen Pankin pääjohtajan ja johtajan talouskatsaukset

 

Suomen Pankin pääjohtajan ja johtajan talouskatsaukset (paljon kalvoja)

*

Suomen Pankin pääjohtaja Erkki Liikasen puhe Suomen taloustilanteesta.  Budjettiriihessä 9.9.2015:

Pääjohtaja Erkki Liikasen puhe talouden näkymistä. Budjettiriihi, 9.9.2015.

Linkki SP:n kotisivuille: Kalvoja 26 kpl.

Sipilän lista, märkä sukka vasten köyhän kasvoja

- Loppiainen ja helatorstai muutetaan palkattomiksi vapaapäiviksi

Demokratian pelisäännöt unohtuivat AY-liikkeeltä ja oppositiolta

Hallituksen ilmoitus saavutettujen etujen leikkauksista saivat ammattiyhdistysliikkeessä sekä sen eduskunnassa istuvissa kumileimasimissa aikaan odotettua ahdistusta.

Perussuomalaiset ei ole työväenpuolue

Perussuomalaiset aloitti hallitustaipaleensa kolme kuukautta sitten. Kolmessa kuukaudessa puolue on ehtinyt pettää äänestäjänsä jo useampaan kertaan ja tehnyt selväksi, ettei ole työväenpuoluetta ilman sosialismia.

Vaaleja edeltäneet puheet oikeudenmukaisesta sosiaaliturvasta on korvattu uhriutumisella Putkosen listoista ja Immosen painajaisista.

"Työväenpuolue" lähti yhdessä rintamassa porvarihallituksen muiden puolueiden kanssa sanelemaan yhteiskuntasopimusta, josta ei työntekijän näkökulmaa etsimälläkään löytynyt.

Mistä se nyt taas kiikastaa, Suomi?

Jäikö teiltä vaalien tuloslähetys katsomatta, ettekä vielä tiedä kuka voitti? Minäpä kerron teille, Suomessa on nyt porvarihallitus ja sillä selvä. Elvytystäkö te odotitte?

Miljardien leikkauslista, jossa ei kosketa perusoikeuksiin

Minulta kysyttiin leikkauslistoja, niin päätin näin aamukahvin ohessa nopeasti näpytellä yhden tällaisen alustavan listauksen, jolla säästämme kirjaimellisesti miljardeja ilman, että joudumme koskemaan perusoikeuksiin, sosiaaliturvaan, koulutukseen, terveydenhuoltoon tai mihinkään muuhunkaan, mitä suomalaiset keskimäärin arvostavat. Leikkaaminen vahingoittamatta ketään on Suomessa hyvin helppoa, koska meillä on uskomaton kasa turhaa ryönää, josta juuri kukaan ei hyödy mitään ja joka on usein jopa haitallista. Näistä leikkauksista kärsii suurin piirtein ainoastaan ns.

Unohtakaa nyt ne leikkaukset

Oleellisena osana pensaiden ja puiden hoitoon kuuluu ajoittainen leikkaaminen ja harventaminen. Suuret ja liian lukuisat oksat voivat viedä kasvilta liikaa voimavaroja ja vähentää siten hedelmäsatoa. Harventamisella mahdollistetaan se, että kaikki oksat saavat riittävästi valoa ja ilmaa.

Oikeistopuolueet katsovat Suomen julkisen sektorin paisuneen monilta osin ylisuureksi ja imevän liikaa valtion varoja. Heidän mielestään lääke Suomen talouteen olisi leikata rajusti eri puolilta oksastoa, jottei verotus ehkäisisi uusien versojen (yritysten) kasvua ja vähentäisi vanhojen tuottoa.

Helppo säästökohde tasa-arvoisesti

Oheinen kuva on tilastokeskuksen omista tilastoista tehty yhteenveto, on yllättävän mielenkiintoista että valtiolla on keskimäärin 400€/kk parempi palkka, tähän kun lisätään pidemmät lomat lyhyempi työaika, yhtälö on melkein valmis.

 

Ei ole ehkä oikein irtisanoa massoittain valtion työntekijöitä, nämä irtisanomiset kun tuntuvat aina kohdistuvan niihin kaikkein tarpeellisimpiin suorittaviin henkilöihin ( poliisi, terveyshuolto, ym...) asian voisi korjata helposti vaatimalla palkka-tasa-arvoa yksityisen ja valtion sektorin välille.

 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä