TiinaArlin Ääni työttömälle

Kaikki blogit puheenaiheesta Sodat

Hullu maailma

Miksi maailma on hullu ja eripurainen.

En osaa vastata, mutta masentavaa on seurata maailman tapahtumia kotisoffalta. Esimerkiksin nyt nuo Syyrian pommitukset.

Venäjän Putin sanoi kirkkain silmin, että pommitukset olivat laittomat. Sama mies on vasikään ryöstänyt suveriinilta valtiolta Ukrainalta kokonaisen Krimin niemimaan. Ja on tänäkin päivänä sotkemassa Ukrainan maaperällä joukkoineen.

Opettajat feministisen propagandan kohteina

Historian ja yhteiskuntaopin lehtori Juho Mäenpää kirjoittaa tämän päivän Helsingin Sanomien mielipidekirjoituksessa (Meidän kaikkien ei pidä olla feministejä http://www.hs.fi/mielipide/art-2000004888475.html ) , että hän ei ryhdy yhteiskuntaopin opettajana minkään kiistanalaisia ideologioita propagoivien tahojen mainoshenkilöksi.

Maataloustuki on pakolaisongelman perimmäinen syy

Tällä kertaa ajatus lähti laukkaamaan ministeri Kimmo Tiilikaisen kommentista Helsingin Sanomille, jossa hän sanoi olevansa kriittinen kaupungistumisen suhteen. Keskustapuolueen ministerinä hänen kuuluukin sanoa niin. Kommentin inspiroimana eksyin WIkipediaan kohtaan maataloustuki.

Wikipedian sanaa ei kannata pitää lakina eikä asetuksena, mutta kyllä se saa ainakin ajattelemaan asioita. Maataloustuki taitaa olla yhteiskuntakehityksen ja globaalin hyvinvoinnin syöpä, josta eroon pääseminen ratkaisisi monta ongelmaa.

Mikä meitä vaivaa? Oikeasti

Haluatko estää verilöylyä ja kärsimystä? Lopeta tukemasta niitä, jotka näitä tekevät. Haluatko edistää tasa-arvoa ihmisten keskuudessa? Kohtele ensin omia tasa-arvoisesti. Haluatko kritisoida muiden maiden sisäpolitiikkaa, vaikka omat asiasi eivät ole kunnossa? Hoida ensin ne kuntoon. Haluatko puhua muiden vioista, vaikka sinulla on omat vikasi? Osta peili ja katso sinne kunnolla. 

Tasa-arvokeskustelu ja Paavo Väyrynen - Oikeiden ongelmien peittelyä

Perussuomalaiset nuoret ja Keskustanuoret vääntävät kaikkien yhteiskunnallisten vaikuttajien kanssa tällä hetkellä kättä siitä, montako sukupuolta ihmisille voidaan määrittää. Käsittääkseni lääketieteellisesti ja ihan yleisesti hyväksyttynä faktana länsimaissa on, että sukupuoli-identiteetit voidaan jakaa neljään: naiset, miehet, transsukupuoliset ja intersukupuoliset. Tämä on lääketieteellistä faktaa, jota Sebastian Tynkkynen tai Laura Huhtasaari eivät voi kieltää. Eikä toisaalta Keskustanuorten Liina Haurun tarvitse puolustaa. Se vaan on näin, piste.

Sodat ja pakolaisuus loppuvat

Sodat päättyvät, kun sodan osapuolet joutuvat itse jälkensä siivoamaan.  Sodat ja pakolaisuus ei lopu niin kauan kun sivulliset hoitavat jälkihoidon.

Aikoinaan pääministerimme Lipponenkin USAssa lupasi vanhemmalle presidentti Bushille, että Suomi ottaa osaa jälkihoitoon jos Irakiin menette.  Ja meniväthän he.  Ja me jälkihoidamme.

Sodat ja etupiirit

Kirjaan tähän joitain ajatuksia kokemistamme sodista. Tarkoitus ei ole kirjoittaa aukotonta historaa, vaan tuoda näkökulmaa kansainväliseen politiikkaan. Sodat ja etupiirithän ovat politiikan jatke, kuten kaikki tietävät. Ei myöskään kannata unohtaa, että jokainen sota on joillekin hyvä liiketomi.

Suomen valloitus keskiajalla:

Ruotsi valloitti Suomen 1100-luvun loppupuolella ja 1200-luvun aikana. Ruotsi sementoi valloituksiaan siirtämällä Suomen rannikoille ruotsinkielistä väestöä omasta maastaan.

Pähkinäsaaren rauha 1323:

Onko maailma täynnä väkivaltaa, vai media?

Toisinaan minusta tuntuu, kuin koko ihmiskunta olisi seonnut. Tällä viikolla siltä on tuntunut erityisen paljon. Syynä tähän on erityisesti eri puolilla maailmaa meneillään olevat aseelliset konfliktit, mutta myös katsomani videomateriaali poliisiväkivallasta Amerikasta ja Ruotsista.

Onko ihmiskunta seonnut, vai olenko seurannut liikaa uutisia?

Olisiko syynä kääntää katseet positiivisempiin asioihin? Esimerkiksi siihen, että suurin osa ihmisten ja ryhmien välisistä ristiriidoista ratkaistaan väkivallattomasti.

Taistelu energiavaroista

Aika naivia jargonia taas jostain mystisestä minä hyvä/muukalainen paha plaaplaaplaa

Mistä tapellaan ja soditaan. No energiavaroista ja muista luonnonrikkauksista. 

Simppeliä.

Sitten kun joittenkin kotomaa on uhattuna, tietenkin ne ihmiset nousee kapinaan isänmaansa puolesta, kulttuurinsa, äidinkielensä, itsensä, lastensa jne. Niinhän mekin ollaan tehty, vaikka mitään energiavaroja meillä ei ees ollu. Satuttiimpa van syntymään suurvaltojen rajamaille. Oltiinko pahoja? No ei!

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä