53v,lapseton sinkku Vantaan Myyrmäestä. Työttömien / pätkäduunarien, hajusteyliherkkien, yksinelävien ja pienituloisten eläkeläisten asiat sydäntä lähellä. Halu auttaa ja vaikuttaa vielä tallella vaikka itsekin kovia tullut koettua työelämässä ja muutenkin. Olisko niin, että ymmärrys kasvaa kun itsekin kärsii...
Suomessa on ainakin satoja tuhansia köyhiä, laskentatavasta riippuen jopa miljoona. Asunnottomien lukukin on kymmenissä tuhansissa. Kaikilla ei tietenkään henkisistä ja fyysisistä voimavaroista johtuen ole mahdollisuuttakaan vaurastumiseen. Tämä pitäisi aina muistaa kun näistä asioista puhutaan.
Espoon puutarhakaupunki Tapiola on esimerkki yhteiskunnan tuella toteutetusta viihtyisästä ja kohtuuhintaisesta asumisesta. Sellaisesta, johon tavallisella ihmisellä oli varaa. Näin toimi valtion luoma omistusaravajärjestelmä neljäkymmentä vuotta, aina 1990 luvulle saakka. Omistusarava tarkoitti sitä, että asunnon ostaja sai edullista valtion lainaa, ja rakentamisen taso ja hinta olivat säännellyt. Se siirsi suuret ikäluokat torppareista kotiensa omistajiksi.
Norminpurku on yksi hallituksen kärkihankkeista. Tavoitteena on helpottaa kansalaisten arkea sekä yritysten toimintaa keventämällä ja uudistamalla sääntelyä. Sujuvoittamistyöhön osallistuvat kaikki ministeriöt ja hallinnonalat.
Asumiskustannukset ovat Suomessa tunnetusti korkeat. Olisi luullut, että kaikki viranomaiset tekevät parhaansa, jotta asumisen hinta ei nouse nykytasosta. Verottaja on kuitenkin ollut sitkeä ja on onnistunut luomaan asuntomarkkinoille asumisen hintaa nostavan verotuspommin. Tähän pommiin astuvat tuhannet suomalaiset. Ansalankaa alettiin virittämään jo vuonna 2012 ja nyt se on lauennut: ensimmäiset verotuspäätökset ja täysin turhat lisälaskut lähtevät verovelvollisille lähiviikkoina.
Kun riittävän usein toistetaan, että olemme maailman vähiten korruptoitunut maa, niin onhan siihen uskominen.
Mutta, kun nyt näyttäisi olevan oikein tieteenaloja, missä väitetään pokkana tieteen olevan asettunut "the science is settled". Siis kyllähän meilläkin on tuollaista hapatusta, ihan älykkäät ja koulutetut ihmiset uskovat siihen kun tuollaista tietoa päivittäin tiedotusvälineissä toistetaan.
Meillä Suomessa useimmille koti on tärkeä, kotipaikkakunta on tärkeä ja se elinympäristö, mihin elämäämme rakennamme. Se pitäisi olla tarkkaan harkittu päätös, jos asuinpaikkakuntaa halutaan vaihtaa, koska vaikutukset ulottuvat perheenjäseniin, sukulaisiin, ystäviin ja hyvä elämä perustuu elämänkokemuksiin ja muistoihin, mitkä useimmiten sijoittuvat kotipaikkakuntaan.
Kokoomusopiskelijat vaati liittokokouskannanotossaan lisää kohtuuhintaista asumista korkeakoulukaupunkeihin. Yhtenä ratkaisuna Kokoomusopiskelijat ehdotti niin sanottujen miniyksiöiden sallimista. Vielä viime vuonna pienin sallittu huoneistokoko oli 20 neliömetriä.
Opiskelijoiden asuntopula on jatkunut pitkään. Vain noin kolmannekselle opiskelijoista on tarjolla kohtuuhintainen opiskelija-asunto. Pahin tilanne on kasvukeskuksissa.
Säästin itse lisäeläkettä palkastani ja kun sen nostin, maksoin yli kolmasosan lisäeläkkeestäni veroina. Pienten eläkkeiden saajilla ei ole minkäänlaisia porsaanreikiä tai helpotuksia kuten on jättieläkkeiden saajilla. Ilmeisesti olemme ihmisinä ja työntekijöinä olleet jo hyvin eriarvoisia. Itse säästetty ja yrityksen maksama lisäeläke ovat eri asemassa verottajan näkökulmasta.
53v,lapseton sinkku Vantaan Myyrmäestä. Työttömien / pätkäduunarien, hajusteyliherkkien, yksinelävien ja pienituloisten eläkeläisten asiat sydäntä lähellä. Halu auttaa ja vaikuttaa vielä tallella vaikka itsekin kovia tullut koettua työelämässä ja muutenkin. Olisko niin, että ymmärrys kasvaa kun itsekin kärsii...